Cselgáncs-vb: Gercsák, Gőz és Tóth is a 32 között búcsúzott

Vágólapra másolva!
2023.05.11. 12:51
null
Gőz Roland sikerrel vette az első akadályt Dohában (Fotó: IJF)
A 90 kilogrammos Gőz Roland bejutott a második fordulóba csütörtökön a Dohában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon, ám ott vereséget szenvedett az Európa-bajnok grúz Luka Majsuradzéval szemben. A szintén 90 kilós, olimpiai bronzérmes, vb-második Tóth Krisztián az első mérkőzésén alulmaradt. A 70 kilogrammos Gercsák Szabina is kiesett, egy-egy győztes és vesztes összecsapást követően.

 

A Grand Prix-bronzérmes Gőz Roland első mérkőzésén a mongol Altanbagana Gantulgával csapott össze, akitől kikapott korábbi egyetlen találkozójukon. A katari meccsük nyolc és fél percig tartott, mindketten két-két intést kaptak, s a maratoni csata utolsó mozzanata az volt, amikor az Ázsia-bajnoki második riválist harmadszor is figyelmeztették, ami már a leléptetését jelentette.

Az MTK 24 éves versenyzőjére a 32 között egy jóval keményebb ellenfél várt a kétszeres vb-bronzérmes, Európa-bajnok grúz Luka Majsuradze személyében. Az esélyesebb rivális két vazaarival 2:39 perc alatt diadalmaskodott, ezzel Gőznek véget ért a világbajnokság.

Gőz súlycsoporttársa, az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián később, rögtön a 32 között kezdte meg szereplését, mégpedig a junior-világbajnok, háromszoros pánamerikai bajnoki ezüstérmes Rafael Macedo ellen, akitől aranyponttal, vazaarival kapott ki, így neki is véget ért a verseny.

A 70 kilogrammos Gercsák Szabina a 64 között a török Fidan Ogel ellen kezdett, és két perc elteltével leszorítással győzött. A következő körben a tavalyi budapesti Grand Slamen második német Miriam Butkereit várt rá, akivel 1/2-re áll a győzelmi mérlege. A negyedik csata is a német rivális fölényét hozta, aki a mérkőzés derekán leszorította a 26 éves Európa-bajnoki bronzérmest, és ipponnal nyert.

Ezzel a magyarok számára véget ért a csütörtöki versenynap. Pénteken a 100 kg-os Vég Zsombort szólítják tatamira az Ali Bin Hamad Al Attiyah (ABHA) Arenában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik