Vívás: három férfi kardozónk a szöuli GP-viadal főtábláján

Vágólapra másolva!
2023.04.27. 08:10
null
Iliász Nikolász főtáblára jutott Szöulban (Fotó: Földi Imre)
Négy férfi kardozónk lépett pástra a szöuli Grand Prix-viadal csütörtöki selejtezőjében, a napot csak Iliász Nikolász zárta sikerrel.

 

A kardozók szöuli Grand Prix-versenyével megkezdődött a vívók olimpiai kvalifikációs időszaka – más kérdés, hogy ebben a fegyvernemben nem nagyon szeretnénk az egyéni viadalokra fókuszálni (a GP-ken nem rendeznek csapatversenyt), hiszen mind a férfiaknál, mind a nőknél a csapatkvóta megszerzése a cél.

Ettől persze még fontosak a GP-viadalok, így ez az első kvalifikációs verseny is Szöulban, amely csütörtökön a férfiak selejtezőjével kezdődött.

Két kiemeltünk, Szatmári András és Szilágyi Áron pihenhetett az első napon, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Iliász Nikolász és Rabb Krisztián azonban pástra lépett – sajnos a csoportasszók és az egyeneses kieséses szakasz után csak Iliász mosolyoghatott, így szombaton három magyar köthet be a 64 között Szöulban a férfiak között.

A nők selejtezőjét pénteken rendezik, a mieink közül Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár Katinka, Szűcs Luca és Katona Renáta fog pengét.

GRAND PRIX-VERSENY, SZÖUL
FÉRFI KARD, EGYÉNI
A csoportmérkőzéseken:
Szatmári András, Szilágyi Áron (kiemeltek), Gémesi Csanád 5/1, Iliász Nikolász 5/1, Decsi Tamás 3/3, Rabb Krisztián 3/3.
A 96 közé jutásért: Streets (japán)–Decsi T. 15:8, Al-Samlan (kuvaiti)–Rabb 15:12.
A 64 közé jutásért: Iliász–Hivatasi (japán) 15:13, Jahodka (ukrán)–Gémesi Cs. 15:11

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik