Torna: „Nem szabad túlértékelni az Eb-eredményeket!”

Vágólapra másolva!
2023.04.21. 15:51
null
Fotó: MATSZ
Draskóczy Imre, a női tornaválogatott szövetségi kapitánya mindenkit óva int attól, hogy túlértékelje az antalyai Európa-bajnokságon történteket.

A magyar szövetség pénteki hírlevelében Draskóczy hangsúlyozta: a legfontosabb verseny idén az őszi világbajnokság lesz.

„Az Antwerpenbe vezető úton egy fontos állomás volt a törökországi kontinensbajnokság, de nem szabad túlértékelni” – tette hozzá.

„Az öröm és a vidámság után ez a hét az átmeneté volt, jövő héten aztán megkezdődik a munka az előttünk álló versenyekre. Három világkupa lesz, indulunk Várnában, Izraelben és Eszéken. Időközben csatlakozik a válogatotthoz Bácskay Csenge, aki a tengerentúlon tanul. A nyár folyamán sort kerítünk egy rövid pihenőre, és onnantól már csak a világbajnokságra koncentrálunk” – nyilatkozta Draskóczy Imre.

A múlt hétvégén befejeződött törökországi Európa-bajnokságon a Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Szilágyi Nikolett, Czifra Bettina Lili alkotta együttes negyedik lett, ezzel kiharcolta az indulási jogot az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra, amelynek Antwerpen ad otthont szeptember 30. és október 8. között.

Ezen kívül Kovács Zsófia ezüstérmes lett egyéni összetettben, gerendán a harmadik, felemás korláton ötödik – ezen a szeren Székely hatodik volt –, talajon pedig nyolcadik lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik