Golf: a US PGA-ben Conners, az LIV-ben Koepka nyert a Masters előtt

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.03. 11:15
null
Conners elégedett lehet (Fotó: Getty Images)
A kanadai Corey Conners nyerte meg a golfozók US PGA sorozatának vasárnap zárult versenyét, a 8.9 millió dollár összdíjazású Valero Texas Opent, míg a rivális LIV sorozat Orlandóban rendezett 25 millió dolláros viadalán az amerikai Brooks Koepka diadalmaskodott.

 

A texasi négynapos PGA-tornán Corey Conners egy ütés előnnyel utasította maga mögé az ebben a sorozatban újonc amerikai Sam Snydert.

A kanadai játékosnak minden bizonnyal a San Antonió-i a kedvenc versenye, ugyanis mindkét PGA-sikerét itt aratta. A mostani első hellyel 1.602 millió dollárt (562 millió forint) keresett.

Koepka öröme (Fotó: Getty Images)
Koepka öröme (Fotó: Getty Images)

 

A szaúd-arábiai finanszírozással létrehozott LIV idei harmadik viadalát Orlandóban rendezték meg, és a háromnapos versenyen a négyszeres Major-győztes Brooks Koepka végzett az élen, egy ütéssel megelőzve a kolumbiai Sebastian Munozt. A floridai győzelemért az amerikai klasszisnak négymillió dollár járt.

A két sorozat között rendkívül feszült a viszony, azok, akik aláírtak az LIV-hez, nem játszhatnak PGA-viadalokon. Ezen a héten viszont a két bajnokság legjobbjai egy versenyen szerepelnek majd, ugyanis az év első Major-versenyén, az augustai US Mastersen az LIV-ben golfozók is részt vehetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik