Asztalitenisz, Grand Smash: Majoros meccslabdáról kapott ki a 16 éves francia zsenitől

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.03.09. 08:38
null
Majoros Bence a Grand Smash selejtezőjében közel volt az újabb bravúrhoz, de végül nem sikerült továbbjutnia (Fotó: WTT)
A szingapúri Grand Smash selejtezőjében a mostanában több bravúrt is elkönyvelő Majoros Bence óriási csatában 3:2-re kapott ki a francia Felix Lebruntól úgy, hogy az ötödik játszmában meccslabdája is volt.

 

Az elmúlt időszak bravúrjai után Majoros Bence igazán rászolgált volna egy kis szerencsére, ám Fortuna úgy döntött, most még elengedi a magyar játékos kezét. Mert bizony alakulhatott volna úgy a sorsolás, hogy a szingapúri Grand Smash selejtezőjének második fordulójában nem Felix Lebrunt sodorja az első számú magyar férfijátékos útjába, választék ugyanis volt bőven, s ezen a ponton Majoros megérdemelt volna valamivel kisebb kihívást jelentő ellenfelet – a legszebb az egészben, hogy kis híján még így is sikerült megoldania a feladatot.

Mielőtt belemennénk a részletekbe, ismerkedjünk meg egy kicsit Felix Lebrunnal. A francia mindössze 16 éves, így gondolhatnánk, feltörekvő ifjúról van szó, ám ő ennél sokkal több, az európai asztalitenisz egyik legnagyobb reménysége. A világranglistán a 46. helyen áll úgy, hogy nem egészen egy évvel ezelőtt, 2022 áprilisában még csak a 368. volt – csak összehasonlításképpen, Majoros a 89. – s a tudásáról az is sokat elárul, hogy a tavaly nyári müncheni Európa-bajnokságon testvérével, Alexisszel párosban bronzérmet szerzett, ezzel 15 esztendősen ő lett minden idők legfiatalabb Európa-bajnoki érmese. Az utcán látva az embernek előbb jutna eszébe, hogy a matekszakkörre igyekszik, mint edzésre, s ha már ennyiből nem lenne elég különleges, tegyük hozzá, az Európában ritkaságnak számító tollszárfogással játszik – nem ok nélkül tartják úgy, hogy hosszú távon akár a legjobb ázsiaiaknak is meggyűlhet vele a bajuk.

Nos, ő várt Majoros Bencére a szingapúri kvalifikáció második körében. A magyar idő szerint ma hajnali összecsapáson a magyar játékos a tőle megszokott mentalitással állt oda az asztalhoz, nem volt hajlandó elfogadni, hogy Lebrun túl nagy falat lehet: 1:0-ra, majd 2:1-re is vezetett, s miután a francia mindkétszer kiegyenlített, a mindent eldöntő ötödik játszmában 10:9-nél meccslabdája volt Majorosnak.

Ha ekkor sikerült volna...

De nem, Lebrun sokadjára is visszakapaszkodott, majd kétszer Majoros hárította az ellenfél meccslabdáját, harmadszorra viszont már nem ment: Lebrun 14:12-re győzött, ezzel ő jutott tovább a kvalfikáció utolsó körébe.

Majoros most is nagyon jól játszott, közel volt a bravúrhoz, megérdemelte volna a továbbjutást” –kommentálta a történteket Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány.

A szingapúri Grand Smash selejtezője ezzel a mieink számára véget ért, Hartbrich Leonie, Madarász Dóra és Majoros Bence sem jutott tovább, így a szombaton rajtoló főtáblán csak az alapból oda soroltak szerepelhetnek, azaz Póta Georgina, valamint a Szudi Ádám, Ecseki Nándor, a Póta Georgina, Madarász Dóra és az Ecseki Nándor, Madarász Dóra páros.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Férfiak. Egyes. Selejtező. 2. forduló
Lebrun (francia)–Majoros Bence 3:2 (–9, 11, –9, 4, 12)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik