Vívás: Siklósi Gergely 5. a heidenheimi vk-viadalon

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2023.02.24. 17:14
null
Siklósi Gergely (Fotó: Nemzeti Sport)
Siklósi Gergely jutott a legmesszebbre az öt magyar közül a heidenheimi világkupaversenyen: Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa a negyeddöntőben kapott ki kazah ellenfelétől.

 

Öt magyar lépett pástra a férfi párbajtőrözők heidenheimi világkupa-viadalának főtábláján, három rögvest a 64 között, vagyis az első körben búcsúztak, innentől Andrásfi Tibor, Koch Máté és Fenyvesi Csaba csak a pástok mellől szoríthatott Siklósi Gergelynek és Nagy Dávidnak.

A Vasas SC vívója kikapott Kurbanovtól a 32 között, s a kazahot leginkább azért nevesítjük, merthogy a negyeddöntőig menetelő Siklósi Gergelynek ő állta az útját, így a heidenhemi vk-viadal egyéni versenye magyar érem nélkül zárult – a szezon során egyébként először történt ez meg, hiszen eddig két vk-viadalt és egy Grand Prix-versenyt rendeztek, azokon pedig Andrásfi Tibor és Siklósi Gergely nyakába akasztották az aranyérmet, olimpiai ezüstérmesünk kétszer is végső győztesként ünnepelhetett.

Heidenheimben szombaton a csapatversenyt rendezik.

VILÁGKUPAVERSENY, HEIDENHEIM
Párbajtőr. Férfiak. Egyéni. A 32 közé jutásért:
Siklósi–Szurlej (lengyel) 15:13, Nagy D.–Johanides (szlovák) 15:11, Kongstad (dán)–Koch 15:10, Fong Hoj-szun (hongkongi)–Andrásfi 15:12, Lopez Pourtier (francia)–Fenyvesi 15:11. A 16 közé jutásért: Siklósi–Jung Bjeung Csen (dél-koreai) 15:13, Kurbanov (kazah)–Nagy D. 15:12. Nyolcaddöntő: Siklósi–Jü Lö-fan (kínai) 15:10. Negyeddöntő: Kurbanov–Siklósi 15:12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik