Golf: Tiger Woods jó játékkal tért vissza

Vágólapra másolva!
2023.02.17. 11:37
null
Tiger Woods jó játékkal tért vissza (Fotó: Getty Images)
Bevallása szerint végig feszült volt, de összességében jó teljesítményt nyújtott a pályán Tiger Woods, aki újabb hosszú kihagyás után most tért vissza a profi golfozók legrangosabb sorozatába, a US PGA Tourba.

A 47 éves sztár a csütörtökön kezdődött Genesis Invitationalen kettővel az alapütésszám alatti eredménnyel zárta a nyitónapot.

A 2021 februárjában kis híján végzetes autóbalesetet szenvedő Woods 2020 októbere óta most először játszik olyan PGA-viadalon, amely nem majortorna. Legutóbb a tavaly júliusi British Openen indult klasszikus versenyen, azóta csak a fiával vett részt egy kisebb decemberi tornán.

A kaliforniai Pacific Palisadesben zajló, 20 millió dollár összdíjazású viadalt megelőzően Woods optimistán nyilatkozott, mint mondta, lényegesen jobban bírja a lába a terhelést, mint tavaly, amikor a fájdalom miatt alig tudott végigsétálni a pályán.

Csütörtökön Woods láthatóan nagyon feszült volt, és hiába biztatták mind a 18 szakaszon rajongók ezrei, szinte egyetlen alkalommal sem nézett ki rájuk. A nap során hullámzóan játszott, viszont az utolsó három lyukat nagyszerűen vitte végig, mindhárom szakaszt birdie-vel (alapütésszámnál eggyel jobb) fejezte be, így 69 ütéssel zárta a 71 ütéses pályát. Ezzel holtversenyben a 27. helyről várja a folytatást, öt ütés hátránnyal az éllovas Max Homa és Keith Mitchell mögött.

„Egész nap próbáltam nyugtatni magam, kitalálni, hogy mi a fenét csinálok éppen, mert már nagyon régen nem játszottam – mondta a nap végén a 15-szörös majorgyőztes. – Igyekezhettem volna jobban kifejezni a hálámat a szurkolóknak, de annyi minden járt a fejemben, próbáltam jó helyre ütni a labdát, próbáltam megfelelően koncentrálni végig” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik