Csupasport: a Dunába borult, mégis meglett a rekorddöntés

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2023.02.26. 21:32
Rakonczay Gábor 57 óra és 48 perc alatt végigkajakozta a Duna négyszáz kilométeres magyarországi szakaszát. A magyar extrém sportolóval a Csupasport készített interjút.

– Milyen szóval jellemezné az újabb rekorddöntését?
– Kalandos – mondta Rakonczay Gábor a Csupasportnak. – Kívülről úgy tűnik, hogy a Duna nagyon széles vízfelület, amely folyamatosan dél felé halad. Ám amikor benne vagy, akkor kiderül, hogy nagyon más, olyan, mintha akciófilmben lenne az ember. Rengeteg tárgy, bója, hajó jött szembe, figyelni kellett mindenre, nagyon nem mindegy, hogy az ember a Duna melyik részén, melyik oldalán halad. Sok esetben visszaáramlik a víz, rengeteg a kőszórás, és az sem mindegy, hogy honnan fúj a szél. Három fokos volt a víz, észnél kellett lenni.– Milyen szóval jellemezné az újabb rekorddöntését?
– Kalandos – mondta Rakonczay Gábor a Csupasportnak. – Kívülről úgy tűnik, hogy a Duna nagyon széles vízfelület, amely folyamatosan dél felé halad. Ám amikor benne vagy, akkor kiderül, hogy nagyon más, olyan, mintha akciófilmben lenne az ember. Rengeteg tárgy, bója, hajó jött szembe, figyelni kellett mindenre, nagyon nem mindegy, hogy az ember a Duna melyik részén, melyik oldalán halad. Sok esetben visszaáramlik a víz, rengeteg a kőszórás, és az sem mindegy, hogy honnan fúj a szél. Három fokos volt a víz, észnél kellett lenni.

– Mi volt a legnehezebb?
– Kis alvásokat ugyan beiktattam, ám nagyjából „egymenet” volt. Minden be volt tervezve, az ötvennyolc óra alatt összesen egy óra tizenöt percet aludtam. Végig fókuszáltnak kellett maradnom, nem volt olyan, hogy most leülök fél órát pihenni.

Az interjú folytatása a csupasport.hu oldalán olvasható, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik