Darts-vb: Smith Buntingot legyőzve jutott az elődöntőbe

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.01.01. 17:50
null
Smith kicsit megingott, de esélyeshez méltón bejutott az elődöntőbe (Fotó: Getty Images)
A londoni dartsvilágbajnokság negyeddöntőjében Dimitri Van den Bergh 5:3-ra legyőzte Jonny Claytont, míg Michael Smith Stephen Buntingot ejtette ki ugyanilyen arányban.

 

Dimitri Van den Bergh (belga, 15.)–Jonny Clayton (walesi, 7.)

Mintha Clayton kissé megijedt volna a nagy lehetőségtől, hogy világbajnoki elődöntőbe juthat. A walesi már a legjobb nyolc közé kerüléssel is élete legjobb teljesítményét érte el a legfontosabb tornán, ráadásul az elődöntőhöz „csak” Van den Berghet kellett legyőznie. Azonban nem tudta megragadni a nagy lehetőséget, fontos pillanatokban hibázott. Bár Clayton vezetett 3:2-re is, a belga egyenlített, majd a következő két szettet behúzva megnyerte a mérkőzést.

Van den Bergh teljesen megérdemelten jutott tovább. Összesen 13 db 180-as kört dobott, míg Clayton csak hatot. Körátlaga is magasabb volt a walesiénél, és jobban kiszállózott százalékban és mennyiségben is – persze, ez utóbbi volt a fontosabb.

Van den Bergh korábban már kétszer is eljutott a legjobb nyolc közé a vb-n, de az elődöntő most először jött össze neki.


Michael Smith (angol, 4.)–Stephen Bunting (angol, 21.)

Bunting sem túl gyakori vendég a vb ilyen késői szakaszában, bár két éve összejött neki az elődöntő is. A nagyszerű formában szereplő Michael Smith esélyesebbnek számított. Ezzel együtt Bunting simán tartotta riválisát, de kulcshelyzetekben sokszor hibázott. A negyedik szettben 111-en (!) átlagolt, de elbukta…

Azonban Bunting 4:1-es hátránynál sem adta meg magát, 4:3-ra felzárkózott úgy, hogy közben csak egyetlen leget veszített!

A hetedik szettben Smith 2–1 után kihagyta a meccsnyilat, de Bunting sem szállt ki, Smith pedig a második lehetőségét nem rontotta el: 5:3-mal bejutott a hétfői elődöntőbe.

 

 

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
NEGYEDDÖNTŐ

Dimitri Van den Bergh (belga, 15., 95.49)–Jonny Clayton (walesi, 7., 93.92) 5:3
Michael Smith (angol, 4., 91.63)–Stephen Bunting (angol, 21., 97.16) 5:3

Később
20.30 (Tv: Sport1)
Gerwyn Price (walesi, 1.)–Gabriel Clemens (német, 25.)
Michael van Gerwen (holland, 3.)–Chris Dobey (angol, 22.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ágrajt szerint)
Gerwyn Price (walesi, 1.)–Gabriel Clemens (német, 25.)
Michael Smith (angol, 4.)–Stephen Bunting (angol, 21.) 5:3

Dimitri Van den Bergh (belga, 15.)–Jonny Clayton (walesi, 7.) 5:3
Michael van Gerwen (holland, 3.)–Chris Dobey (angol, 22.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik