Vívó Eb: a nyolcaddöntőig jutottak legjobb férfi tőrözőink

Vágólapra másolva!
2022.06.18. 18:04
null
Szemes Gergő (Fotó: Tumbász Hédi, 2020)
A négyből három magyar férfi tőröző a nyolcaddöntőig jutott szombaton az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság második versenynapján.

A csoportkörből egyik versenyzőnek sem jelentett problémát a továbbjutás, sőt, Dósa Dánielnek és Németh Andrásnak olyan kiválóan sikerült, hogy a hiányos 64-es tábla első fordulójában nem kellett vívniuk. A 64-ben Szemes Gergő magabiztosan győzött, Frühauf Benjámin ugyanakkor búcsúzott, így hárman küzdöttek a nyolcaddöntőért és valamennyien sikerrel vették az újabb akadályt.

A 16 között már egyiküknek sem sikerült nyernie, ami miatt különösen Dósa bosszankodhat, ugyanis a csapatban olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Giorgio Avolával nagyon szoros, izgalmas asszót vívott, melyben 12:12 után a magyar tőröző két szép tussal egy lépésre került a győzelemhez, az utolsó találatot azonban nem tudta beadni. Avola a második szakasz vége előtt egyenlített, a harmadik elején pedig a pást végén, kiszorított helyzetben egy gyors szúrással megnyerte a meccset.

Németh szintén olasz riválissal, a címvédő, 2019-es kontinensbajnok olasz Alessio Foconival csapott össze, akivel csak a meccs első felében tudta tartani a lépést, s végül 14:8-ra kikapott, Szemes Gergő pedig a cseh Alexander Choupenitchcsel szemben maradt alul.

Az Eb-t az olasz Daniele Garozzo nyerte meg.

A magyar küldöttség így két nap után érem nélkül áll, mivel korábban a női párbajtőrözők között sem jutott magyar az elődöntőbe. A legjobb eredményt Muhari Eszter érte el, aki ötödik lett.

VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ANTALYA
FÉRFI TŐR
A 64 között

Szemes Gergő–Johannes Poscharnig (osztrák) 15:8
Dominic de Almeida (brit)–Frühauf Benjámin 15:11
A 32 között
Dósa Dániel–Michal Siess (lengyel) 15:11
Németh András–Stef de Greef (belga) 15:12
Szemes–Mathieu Nijs (belga) 15:6
A 16 között
Giorgio Avola (olasz)–Dósa 15:14
Alessio Foconi (olasz)–Németh 14:8
Alexander Choupenitch (cseh)–Szemes 15:11

Európa-bajnok: Daniele Garozzo (Olaszország)
2. Tommaso Marini (Olaszország)
3. Giorgio Avola (Olaszország) és Maximilien Chastanet (Franciaország)
Elődöntő
Tommaso Marini (olasz)–Maximilien Chastanet (francia) 15:6
Daniele Garozzo (olasz)–Giorgio Avola (olasz) 15:10
Döntő
Garozzo–Marini 15:9

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik