MSÚSZ: negyedmilliós adomány az ukrajnai menekültek megsegítésére

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.03.21. 13:41
null
Fotó: MSÚSZ
A hétfőn kezdődő nyíregyházi Sportújságíró-kongresszus előtt a Magyar Sportújságírók Szövetsége tisztségviselői vasárnap délután kézbesítették a szervezet tárgyi adományait az ukrán-magyar határon lévő Beregsurányban kialakított segítő ponton.

A szövetség elöljáróit Herka István,Beregsurány polgármestere fogadta, aki elmondta, hogy a település minden erejének megfeszítésével küzd az Ukrajnából érkező menekültek megfelelő ellátásának, elszállásolásának biztosításával a háború elől vagy a háborúból menekülő családok szenvedéseinek enyhítéséért. Az ide érkezők mintegy harminc százaléka magyar ajkú, kárpátaljai, s már a Beregsurányon át tovább igyekvő menekültek száma is százezres nagyságrendűre duzzadt az elmúlt hetek alatt.

Fotó: MSÚSZ
Fotó: MSÚSZ

A többnyire a szakemberek által konkrétan megnevezett élelmiszerekből álló, mintegy negyedmillió forint értékű adomány gyors és megfelelő célba juttatásában Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő asszony volt az MSÚSZ segítségére, a beszerzést, szállítást a kongresszus szervezését irányító, Perényi Réka és az MSÚSZ informatikai partnere, a nyíregyházi székhelyű Picmac Kft. tulajdonosa, Elekes Attila és édesapja, Elekes János segítette.

Fotó: MSÚSZ
Fotó: MSÚSZ

Az MSÚSZ a magyar sport legfontosabb szervezeteinek közös humanitárius akciójához is csatlakozott, a Híd Kárpátaljáért-program keretében 500 ezer forintot utalt át az összefogás központi számlaszámára és az elnökség hétfő reggeli döntése értelmében hasonló összeggel kívánja segíteni a kárpátaljai magyar sajtó munkáját, munkatársait is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik