UFC: a könyökös után arccal előre zuhant a KO-király – videó

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 07:45
null
Tuivasa (jobbra) egy könyökössel küldte padlóra Lewist (Fotó: Getty Images)
Az MMA első számú szervezete, a UFC Houstonban tartott gálájának (UFC 271) első kiemelt meccsén a nehézsúlyú ausztrál Tai Tuivasa egy könyökössel a 2. menetben elintézte Derrick Lewist, majd Israel Adesanya megvédte középsúlyú vb-címét Robert Whittaker ellen.

A 26 győzelméből 21-et KO-val elérő, nehézsúlyú Derrick Lewis ugyan texasi származású, de mostanában nincs szerencséje Houstonnal. Tavaly augusztusban a francia Ciryl Gane-től kapott ki ott, míg ezúttal az ausztrál Tai Tuivasától, pedig a KO-ig egyérzelműen Lewis vezetett. A 2. menetben azonban belement az amerikai egy fölösleges adok-kapokba, aminek az lett a vége, hogy az egyébként szintén nagy ütő hírében álló, a 14 győzelméből, 13-at KO-val elérő (három vereség mellett) Tuivasa egy jól irányzott könyökössel lezárta a mérkőzést. Lewis magatehetetlenül zuhant a padlóra.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA – A LEGVÉGÉN A KO-VAL

A gála főmeccsén egy szoros összecsapáson, de egyhangú pontozással védte meg középsúlyú világbajnoki címét a több tiszta találatot elérő nigériai-újzélandi Israel Adesanya, az elsősorban földre vitelekkel, földharccal próbálkozó, ausztrál Robert Whittaker ellen. Adesanya másodszor verte meg Whittakert, de a 2019-es összecsapásuk simább volt, mert akkor 2. menetes KO-val nyert a világbajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik