Légfegyveres ob: Pekler nem hivatalos világcsúcsa

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.20. 20:17
null
Pekler Zalán remekelt az ob-n (Fotó: Földi Imre, archív)
Pekler Zalán kimagasló teljesítménnyel nyert a férfi puskások között a százhalombattai légfegyveres országos bajnokságon, amelyen a női puskások versengése is színvonalas küzdelmet hozott – írja az MTI.

 

A komáromiak tokiói olimpikonja a kétszeres Európa-bajnok Péni István távollétében egyértelmű esélyese volt a viadalnak, de ő nem elégedett meg a sima győzelemmel, és előbb az alapversenyben, majd a a döntőben is remekelt.

Pekler különösen a 60 lövéses alapban volt elemében, és kimagasló, 634.4 körös eredménnyel zárt, amely jobb a fennálló világcsúcsnál, mégsem számít új rekordnak, mivel a nemzetközi szövetség szabályai szerint csúcsot csak világversenyen (olimpia, világbajnokság, kontinensviadal) vagy világkupán lehet javítani. A 22 éves lövő a döntőben is tartotta jó formáját, és 252.5 körrel győzött, több mint négy körrel megelőzve az ezüstérmes Somogyi Pétert.

Amíg a férfiak versenye „egyszereplős” volt, addig a nőknél kiélezett csatában dőlt el a bajnoki cím. Az alapban Dénes Eszter (630.8 kör), Bajos Gitta (630.1) és Mészáros Eszter (630.1) is kiválóan célzott. A döntőben ritkán látható küzdelem végén tudott Dénes diadalmaskodni, aki Tarr Vivent győzte le két tizedkörrel úgy, hogy a záró, 24. lövés előtt még két tized hátrányban volt, és Tarr 10.5-öt lőtt utolsóra. Dénes Eszter viszont tökéletes, 10.9-es találattal elvette tőle az aranyat.

Az olimpia műsorán is szereplő vegyes csapat szám végén az UTE örülhetett, miután Palánki Klaudia és Tóth Gábor a döntőben 17–11-re verte Dávid Krisztina és Rédecsi Máté (BHSE) kettősét.

Az ob-n Dénes Eszter tarolt, mivel csapatban is nyert az UTE-val, illetve a vegyes páros számban is első lett Hammerl Somával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik