Torna ob: Mészáros Krisztofer és Böczögő Dorina nyert egyéni összetettben

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.01. 21:22
A férfiaknál címét megvédve Mészáros Krisztofer, a nőknél pedig Böczögő Dorina nyerte a tornászok országos bajnokságának egyéni összetett versenyét a budapesti Központi Tornacsarnokban pénteken.
Böczögő Dorina nem a pontokra figyelt, csak arra, hogy újra élvezze a tornát (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Böczögő Dorina nem a pontokra figyelt, csak arra, hogy újra élvezze a tornát (Fotó: Dömötör Csaba) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

A magyar szövetség beszámolója szerint Mészáros az ugrás kivételével mind az öt szeren remek gyakorlatot mutatott be, mindegyiken első lett, ugyanakkor ugrásban is döntőbe jutott ötödikként. A Győri AC tornászának összetett pontszáma 83.050 volt, ezzel klubtársa, Tomcsányi Benedek, valamint a KSI SE versenyzője, Bátori Szabolcs előtt megnyerte az egyéni összetettet. A múlt hétvégén rendezett szombathelyi Grand Prix-viadalon egy ezüst- és két bronzérmet nyerő Mészárosé lett a nap legmagasabb pontszáma is, talajon 14.350 ponttal győzött.

„Nagyon örülök a címvédésnek, szerettem volna megnyerni az összetett versenyt, ugrásban viszont mindenképpen javítani szeretnék majd a szerenkénti döntőben, és mivel minden szeren sikerült fináléba kerülnöm, ez remek felkészülés a világbajnokságra” – idézte a szövetség közleménye Mészárost.

A nőknél az egyéni összetettben legutóbb 2018-ban diadalmaskodó Böczögő (MTK) a felemás korlát kivételével kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, kedvenc szerén, a talajon 12.800 ponttal az első helyen került be a szerenkénti döntőbe. A csapatban Európa-bajnoki bronzérmes tornász összetettben 49.500 pontos eredménnyel győzött, minimális különbséggel megelőzve az első felnőttidényét teljesítő Szilágyi Nikolettet. Harmadikként a csapattal szintén Eb-harmadik Bácskay Csenge zárt, és az övé lett a versenynap legmagasabb pontszáma is, ugrásban 14.250 pontot gyűjtött. A kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia kisebb lábsérülése miatt csak felemás korláton indult, és Draskóczy Imre szövetségi kapitány tájékoztatása szerint arra koncentrál, hogy a világbajnokságon ezen a szeren a nagy gyakorlatát mutassa be.

„Nagyon örülök az újabb országos bajnoki címemnek, de őszintén szólva én most nem a pontokra koncentráltam. Korábban mindig rástresszeltem a nagy versenyekre, most próbáltam ezt elengedni, és úgy látszik, ez működik, csak élvezni akartam a tornát” – nyilatkozta Böczögő a versenynap végén.

A férfiaknál és a nőknél is minden szeren az első hat helyezett jutott be a szombaton és vasárnap sorra kerülő szerenkénti finálékba. A férfiaknál szombaton talajon, lólengésben és gyűrűn, vasárnap pedig ugrásban, korláton és nyújtón rendeznek döntőt, míg a nőknél a szombati programban ugrás és felemás korlát, a vasárnapiban pedig gerenda és talaj szerepel majd.

TORNA, ORSZÁGOS BAJNOKSÁG
EGYÉNI ÖSSZETETT
FÉRFIAK

1. Mészáros Krisztofer (Győri AC) 83.050 pont
2. Tomcsányi Benedek (Győri AC) 77.250
3. Bátori Szabolcs (KSI SE) 76.100
NŐK
1. Böczögő Dorina (MTK Budapest) 49.500 pont
2. Szilágyi Nikolett (UTE) 49.450
3. Bácskay Csenge (Postás SE) 49.300

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik