Asztalitenisz: három orosz mellett két-két magyar és német aranyesély

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.19. 21:47
null
A német Kilian Ort egyesben és párosban is döntőt játszik péntek délután (Fotó: WTT)
A WTT-sorozat budapesti állomásán lejátszották a férfi és a női egyes elődöntőjét, előbbiben német–svéd, utóbbiban pedig monacói–orosz aranycsata lesz. A mieink itt nem álltak asztalhoz, viszont az öt pénteki döntőből kettőben is érdekeltek leszünk.

A budapesti WTT-verseny utolsó előtti napjának végére kialakult mind az öt versenyszám végjátékának párosítása. Az már korábban eldőlt, hogy az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes és a Madarász Dóra, Pergel Szandra női páros is döntőt játszik péntek délután a BOK-csarnokban, s most már azt is tudjuk, hogy férfi és női egyesben kik közül kerül ki a végső győztes.

A hölgyeknél az első helyen kiemelt monacói-kínai Yang Xiaoxin gyakorlatilag gond nélkül menetelt végig, s jutott be a fináléba, ahol az ellenfele az az orosz Elizabet Abramjam lesz, aki korábban a nyolcaddöntőben Nagyváradi Mercédeszt búcsúztatta.

A férfiaknál a páros után egyesben is a döntőig menetelt a 25 éves német Kilian Ort, aki az elődöntőben 1:3-ról fordított a cseh Tomas Polansky ellen, az első helyért pedig a svéd Truis Moregarddal kell majd megküzdenie.

Ami a döntős helyek eloszlását illeti, a tízből három az oroszoké, ám rögtön utánuk ott vannak a mieink és a németek két-két résztvevővel, s egy-egy svéd, monacói és indiai aranyesély is van.

WTT-SOROZAT, 4. KATEGÓRIA (CONTENDER), BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. Elődöntő:
Ort (német)–Polansky (cseh) 4:3 (–5, –7, 10, –9, 7, 9, 13), Moregard (svéd)–Qiu (német) 4:3 (8, –10, 9, 6, –4, –10, 7)
Nők. Egyes. Elődöntő:
Yang Xiaoxin (monacói)–Tajlakova (orosz) 4:1 (2, 6, –9, 8, 8), Abramjam (orosz)–Batra (indiai) 4:0 (10, 9, 10, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik