Hogyan óvjuk a telefonunkat sportolás közben?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.28. 09:48
null
Hogyan óvjuk a telefonunkat sportolás közben? (Fotók: Etuo.hu)
Címkék
A telefon méri az edzés idejét, a megtett kilométereket, séta vagy kocogás közben a lépésszámot, zenét hallgathatunk rajta - és még sorolhatnánk. De hová tegyük és főleg hogyan védjük meg a váratlan balesetektől? (x)

 

“Ne a mobilod babráld, inkább mozogj!” - sokszor halljuk a bölcs tanácsot. Pedig a mozgás és a telefonhasználat egyáltalán nem zárja ki egymást. Sőt, a rendszeresen sportolók egyik legjobb barátja lehet az okostelefon.

Hiszen a bevezetőben említett funkciók mellett számos olyan app is elérhető, ami komplett edzésprogramokat kínál. Némelyik pedig afféle digitális személyi edzőként motivál, számon kér, vagy egyéb módon sarkall újabb és újabb teljesítményekre. Ráadásul az eredményeket, például a megtett kilométereket meg is oszthatjuk a neten, ami egy plusz motivációs tényező lehet. Annak is, aki megosztja, és annak is, aki látja.

Egyetlen bökkenő van csupán: hová tegyük a telefont sportolás közben? Ha letesszük valahová, például egy asztalra, a biztonság kipipálva, de ekkor semmilyen adatot nem mér a teljesítményünkkel kapcsolatban. Kézben nem foghatjuk, és zsebben tartani sem az igazi, mert zavarhat a mozgásban, és ki is eshet.

A megoldást egy jó telefontok jelenti: konkrétan a telefontokok sportoláshoz kifejlesztett típusai. Az okostelefonok legsebezhetőbb része ugyanakkor egyértelműen a képernyő. Ha pedig ne adj' isten véletlenül leesik a készülék (és hogyan esne le másképp...), akkor egy jó minőségű kijelzővédő fólia vagy -üveg jelenti a biztos megoldást, ami megakadályozza a képernyő törését vagy repedését.

Az alábbiakban bemutatunk egy konkrét példát egy telefontokra, ami alkalmas sportoláshoz, illetve összefoglaljuk a kijelzővédő fóliák és üvegek előnyeit.

Premium karra rögzíthető telefontok

A Premium karra rögzíthető telefontok praktikus megoldás, például futás közbeni használatra. Nincsen útban, átlátszó kialakításnak köszönhetően mégis bármikor vethetünk rá egy pillantást, hogy leolvassuk az eltelt időt, a megtett távot vagy éppen az elégetett kalóriákat.

Ez a telefontok különösen strapabíró és ergonomikus, mivel a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával készült. A pánt biztosan rögzíti a telefont a karhoz, anélkül, hogy túlságosan elszorítaná azt. Belső része könnyű, légáteresztő anyagból van, ennek köszönhetően az izzadság nem irritálja a bőrt. Maga a tokrész pedig, amibe a telefont helyezzük, neoprénhabbal bélelt, ami rendkívül hatékonyan óvja a készüléket a külső behatásokból, ütődésekből adódó sérülésektől.

Kijelzővédő fóliák

Még mindig vannak, akik idegenkednek a kijelzővédő fóliák használatától. Pedig praktikus és kényelmes alternatívát jelentenek a telefon legérzékenyebb részének védelmére. Ugyanis meglepően vékonyak, sokszor gyakorlatilag észrevehetetlenek, mégis megvédik a képernyőt a repedésektől.

Ez annak köszönhető, hogy polikarbonátból készülnek, így annak ellenére, hogy lehetvékonyak, ellenállásuk az anyagok keménységét jelző Mohs-skálán 3H keménységnek felel meg. Sőt, olyan speciális kijelzővédő fóliák is léteznek, amelyek keménysége 7H, ezek még hatékonyabb védelmet jelentenek, még akkor is, ha a telefont leejtjük.

Speciális védőüvegek

A védőfóliáknál egy nagyságrenddel komolyabb védelmet jelentenek a különböző speciális védőüvegek. Ezek már 9H-s értékkel rendelkeznek a már említett Mohs-skálán, ennek köszönhetően gyakorlatilag kizárható, hogy a képernyő sérüljön, még akkor is, ha kifejezetten kemény felületre esik le a telefon. Mivel nem hajlékonyak, nagyon könnyű a felragasztásuk, biztosan nem marad alattuk légbuborék.

Telefontokok, kijelzővédő fóliák és üvegek a telefonkiegészítők szakértőjétől

Az Etuo.hu mostanra hazánkban is a telefontokok és a telefonos kiegészítők egyik vezető internetes szakáruháza. Csaknem 30 különféle kategóriában több ezer telefontok érhető el webshopjukban, és számos egyéb telefonos kiegészítő termékcsoport is megtalálható a kínálatukban.

Ennél is fontosabb azonban, hogy az Eutónál minden egyes árucikk ellenőrzött minőségű termék, amire a webáruház garanciát vállal. Online ügyfélszolgálatukon keresztül pedig bármikor elérhetőek, akár a vásárlás előtti tanácsadásról, akár utólagos visszajelzésekről van szó.

További előny, hogy a vásárláshoz nem muszáj regisztrálni, így pillanatok alatt megrendelhető a kiválasztott termék. Emellett az Etuónál nem a szokásos két hét, hanem egy hónap áll rendelkezésre, hogy a vásárló bármikor, indoklás nélkül visszaküldhesse a megrendelt árucikket. Amelynek az árát természetesen automatikusan visszatérítik.

A hazai domainen működő Etuo.hu árai rendkívül kedvezőek, a jó árak pedig megbízhatósággal párosulnak. Nem véletlenül kapta meg a webáruház az Árukereső.hu “Megbízható bolt” minősítését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik