UFC: többször is visszajött a halál torkából McGregor ellenfele

B. L., T. D.B. L., T. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.18. 12:09
null
Conor McGregor és Donald Cerrone is készen áll az ütközetre (Fotó: AFP)
Tizenöt hónap után vasárnap hajnalban visszatér az oktagonba Conor McGregor – a balhés ír az amerikai Donald Cerrone ellen harcol majd a UFC Las Vegas-i gáláján.

A Hírhedt becenévre hallgató ír bokszoló múlttal érkezett az MMA világába, amelyet aztán teljesen felforgatott, ő volt az első bunyós, aki egyszerre birtokolta két súlycsoport világbajnoki övét is. A fekete öves dzsúdzsucus McGregor a 26. ütközetére készül, népszerűsége pedig rendkívül látványos harcmodorában keresendő: 21 sikeréből 18-at kiütéssel húzott be, a talajharcot viszont nem szereti, mind a négy vereségét fojtással szenvedte el.

Az ellenfelénél öt évvel idősebb, 10 centivel magasabb (175–185), de három centivel kisebb ütőtávú (188–185) amerikai Cerrone kiváló kick-boksz pályafutást tud a magáénak, 29 meccséből 28-at megnyert, 18-at kiütéssel, egy meccsen döntetlen született. A ketrecben ez már az 51. meccse lesz, ebből viszont már csak 36-ot nyert meg, főleg fojtásokkal, 17 ilyen siker is született, 12 vereség mellett egy összecsapásának nem lett hivatalos eredménye.

Cerronéről talán sokan nem tudják, hogy már többször is visszatért a halál torkából: a The Sun beszámolója szerint a híresen adrenalinfüggő küzdősportoló 2006-ban motorozás közben bukott, a teste a kormányrúdnak ütközött. A bélrendszere olyan súlyosan megsérült, hogy annak egy részét el is kellett távolítani. Háromszor kellett újraéleszteni, két hétig mesterséges kómában volt, ám szerencsére felépült. Hat évvel később ismét a baleset miatt adódott probléma a beleivel, újabb beavatkozásra volt szükség. Mellesleg két héttel később simán legyőzte Jeremy Stephenst.

Ezen kívül előfordult olyan, hogy sziklamászás közben körülbelül 12 métert zuhant – ekkor megúszta csípő- és lábtöréssel –, de olyan is, hogy búvárkodás közben gond adódott a felszerelésével, s a szivárgás következtében a mélybe zuhant. Az is megtörtént már vele, hogy szintén merülés közben elvesztette társát és a tájékozódás segítésére szolgáló zsineget, és a vaksötétben egyedül kellett visszatalálnia a felszínre, egyre csökkenő oxigénadaggal – nagy küzdő tehát, szerencsére ezeket az eseteket is megúszta. Szintén sokat elárul a Cowboy becenevű harcosról, hogy 2018-ban született gyermekének második neve nem más, mint Danger – azaz Veszély.

A felek tehát készen állnak az összecsapásra, amely a UFC 246 fő meccse lesz. Már a mérlegelés is megvolt, a találkozó élő, szöveges tudósítását a Nemzeti Sport Online-on is olvashatják.

UFC on Twitter

THE RETURN. Get the E+ PPV https://t.co/fhgKzGig1O https://t.co/aQhZZMvtG1


 

UFC on Twitter

THE WAIT IS OVER! @TheNotoriousMMA vs @CowboyCerrone Get the E+ PPV https://t.co/fhgKzGig1O https://t.co/bEEBmjPoxs


UFC
Vasárnap, 4.00:
Conor McGregor–Donald Cerrone, Las Vegas (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik