Pónifogathajtó-vb: 100 hajtó előtt nyílt meg az ötnapos torna

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.24. 19:58
Rekordszámú nevező, 16 nemzet 100 hajtója előtt nyitották meg Kisbér-Ászáron az első magyarországi pónifogathajtó-világbajnokságot.

Az ünnepségen a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fogathajtó szakágának képviseletében Philip Bateman úgy fogalmazott, minden adott ahhoz, hogy egy különleges esemény tanúi legyenek a résztvevők és a nézők.

Dallos Gyula miniszteri biztos kiemelte: a legfontosabb a jó versengés mellett – különösen egy olyan tradicionális lovas helyszínen, mint Kisbér-Ászár – a sportszerűség szabályainak betartása. Ennek szellemében kívánt jó versenyzést minden indulónak.

A vb-n egyes-, kettes- és négyesfogathajtók versenyeznek a Komárom-Esztergom megyei helyszínen, ahova az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Belgiumból, Csehországból, Dániából, Észtországból, Finnországból, Franciaországból, Hollandiából, Kanadából, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, Svájcból és Svédországból érkeztek hajtók több mint 270 lóval.

A díjhajtást szerdától péntekig rendezik, a maratonhajtásra szombaton kerül sor, míg a vb vasárnap az akadályhajtással zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik