Európai Játékok: Kazany a botrányok ellenére is rendező lenne

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 11:13
Oroszország az elmúlt évek doppingbotrányai ellenére pályázik a 2023-as Európa Játékok rendezésére.

Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke a kedd esti bejelentéskor úgy fogalmazott, hogy „orosz és nemzetközi szinten is különleges sportinfrastruktúra áll rendelkezésre Kazanyban".Sztanyiszlav Pozdnyakov, az Orosz Olimpiai Bizottság (OKR) elnöke a kedd esti bejelentéskor úgy fogalmazott, hogy „orosz és nemzetközi szinten is különleges sportinfrastruktúra áll rendelkezésre Kazanyban".

A város 2013-ban az Universiadénak, két évvel később a vizes világbajnokságnak adott otthont, tavaly pedig a labdarúgó-vb-nek is az egyik helyszíne volt. Vlagyimir Putyin orosz elnök pedig Szocsi és Szentpétervár mellett egy későbbi orosz rendezésű nyári olimpia lehetséges házigazdájaként is említette Kazanyt egy 2017-es interjúban. Oroszország (Szovjetunió) 1980-ban, Moszkvában rendezett nyári ötkarikás játékokat.

Oroszország az elmúlt években alig nyerte el jelentős sportesemény rendezési jogát, mivel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) szabályai szerint a nemzetközi szövetségeknek „mindent meg kell tenniük annak érdekében”, hogy csak olyan országoknak ítéljenek oda vb-rendezést, amelyeknek nemzeti olimpiai és paralimpiai bizottságai, valamint doppingellenes ügynökségei mindenben megfelelnek a szervezet előírásainak.

Kazany sikere esetén az Európai Játékok első három kiírásának mindegyikét szovjet utódállamban bonyolítanák le, ugyanis az első Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban volt, idén pedig a fehérorosz főváros, Minszk rendezi az eseményt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik