Könyvkiadás: az MSÚSZ elindítja a Nagy Béla-programot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.12. 06:54
null
A Ferencváros futballista Császára, Albert Flórián és a Ferencváros krónikás császára, Nagy Béla (Fotó: Harsányi György)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége a kormány segítségének köszönhetően sportkönyvkiadási programot indít. A szervezet a Nagy Béla-program első ütemében a jövő tavaszig 50 millió forinttal segíti elsősorban a sportkönyvek megjelentetését, továbbá sporttárgyú kiállítások, konferenciák szervezését, sportszervezetek honlapjának, archívumának, klubmúzeumának a megújítását.

 

Toronymagas életmű (Fotó: Harsányi György)
Toronymagas életmű (Fotó: Harsányi György)

A névadó, Nagy Béla, a Ferencváros egykori krónikása, múzeumának megalapítója, berendezője, folyóiratának, könyveinek szerkesztője, szerzője, aki a maga korában egyedülálló módon őrizte, gondozta, dokumentálta klubjának hagyományát és történelmét. Az 1944. május 6-án, 74 esztendeje született Nagy Béla pályafutása, munkássága senki máséhoz sem hasonlítható, életműve méltó példát állít a programban részt vevők elé, hiszen ő szinte a semmiből teremtette meg azt az archívumot, múzeumot és műhelyt a Ferencvárosnál, amelyhez hasonló sehol másutt az országban nem létezett.

Jegyzet a témáról itt olvasható.

A Nagy Béla-program első ütemének keretéből az MSÚSZ jövő májusban rendezendő, 110 éves jubileumi közgyűléséig (amelynek méltó megünneplésére, a hazai sportújságírás történetének jubileumi évkönyvben és tankönyvben való feldolgozására, nemzetközi konferencia szervezésére ugyancsak a programra nyújtott állami támogatás ad lehetőséget) a szövetség elnökségének folyamatos és rendszeres döntései nyomán pályázati rendszerben részesülhetnek az önrészt is biztosító kiadók, szerzők, sportszervezetek olyan módon, hogy bizonyos költségeket átvállal tőlük az MSÚSZ az adott projekt megvalósulása érdekében.

A pontos pályázati kiírás a sportujsagirok.hu oldalon érhető el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik