Cselgáncs-vb: Csernoviczki Éva és Szabó Csaba is búcsúzott

RÁC BENEDEK BALÁZSRÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2017.08.28. 12:30
null
Szabó Csaba szoros mérkőzésen vesztett (Fotó: Török Attila)<br />
Hamar véget ért a magyar dzsúdósok számára a világbajnokság nyitó napja, a 48 kilós Csernoviczki Éva és a 60 kilóban versenyző Szabó Csaba is vereséget szenvedett az első meccsén, így kiesett.

 

Szabó Csaba lépett szőnyegre elsőként a tizennyolc magyar közül, és a kecskeméti dzsúdós óriási küzdelmet vívott Elios Manzival. Előbb kétintésnyi hátrányba került, de mivel egyikük sem csinált akciót, jött a hosszabbítás, amelyben az olaszt intették kétszer, így a következő intés/akció mindenképpen a mérkőzés végét jelentette. Ez végül egy intés lett, amit Szabó Csaba kapott, így a négyperces rendes mérkőzésidő és a 4:11 perces hosszabbítás végén búcsúzott a küzdelmektől.

„Nagyon elfáradtam, kiadtam magamból mindent – kezdte Szabó Csaba. – Nem tudom, hogy mennyire volt jogos az utolsó intés, maximum az egyensúlyvesztés miatt lehetett, de bizakodó vagyok, ez a srác felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, ott volt Rióban, most pedig pariban voltam vele, edzek tovább. Ilyenkor már csak az dönt, hogy kinek van több szíve küzdeni a végsőkig, mert kiegyenlített meccs volt. Plusz energiákat adott a közönség biztatása, ha az nincs, lehet, hogy nem tart eddig a mérkőzés.”

 

Csernoviczki Éva nem szabadult ki a leszorításból (Fotó: Török Attila)
Csernoviczki Éva nem szabadult ki a leszorításból (Fotó: Török Attila)

Szabó Csaba után pár perccel már érkezett is Csernoviczki Éva, akitől mindenki azt remélte, hogy érmet szerez, vagy legalábbis eljuthat a délutáni programig, ami azt jelentené, hogy bekerül a legjobb nyolc közé. Ezek után érthetően csalódás volt, hogy a kubai Melissa Hurtado Munoz előbb vazaarit érően eldobta a magyar versenyzőt, aki úgy ért földet, hogy a keze beszorult a riválisa alá, így jöhetett a leszorítás, amiből már nem sikerült kiszabadulni, Hurtado jutott a legjobb tizenhat közé.

„Nem is tudom, mikor történt velem ilyen világbajnokságon, hogy az első meccsen kikapjak, nagyon csalódott vagyok – mondta Csernoviczki Éva. – Kicsit görcsösen dzsúdóztam. Voltak jó fogásaim, de a kubai rendre megelőzött az indításokkal. Nem sikerült feldolgozni a terhet, hogy itthoni környezetben kellett versenyezni, nagy elvárások mellett. Az első mérkőzés mindig nehéz, megbeszéltük, mik azok a technikák, amelyekkel támadok, ám ahogy mondtam, a kubai mindig megelőzött, amikor meg lehetett volna egy földharchelyzet, akkor nem mentem le elég agresszívan. Ezt a fáziskésést a görcsösségnek tudom be. A jövőben elindulok majd 52 kilóban egy-két viadalon, meglátjuk, ott mire leszek képes, és a kvalifikáció kezdetére eldől, hogy melyik súlycsoportban folytatom.”

CSELGÁNCS-VB, PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA
A magyarok eredményei:
Férfiak. 60 kg. 1. forduló:
Szabó Csaba–Manzi (olasz) 0:10 – intésekkel, aranyponttal.
Nők. 48 kg. 1. forduló: Csernoviczki Éva erőnyerő. 2. forduló: –Hurtado Munoz (kubai) 0:10

A VÉGEREDMÉNY
FÉRFIAK, 60 KG

1. Takato Naohisza (Japán)
2. Orhan Szafarov (Azerbajdzsán)
3. Boldbaatar Ganbat (Mongólia) és Dijorbek Orozbojev (Üzbegisztán)
...Szabó Csaba helyezetlen

NŐK, 48 KG
1. Tonaki Funa (Japán)
2. Uranceceg Munhbat (Mongólia)
3. Otgonceceg Galdbadrah (Kazahsztán) és Kondo Ami (Japán)
...Csernoviczki Éva helyezetlen

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik