NS: riport az RB Leipzig titkáról; zajos medencepart – szerda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.15. 23:40
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.



VELE VAN AZ ERŐ

Mi a titok Lipcsében? Főmunkatársunk, Pietsch Tibor a Bundesligában a Bayern München mögött második helyen álló RB Leipzignél tett látogatást. A Gulácsi Pétert és Kalmár Zsoltot a pályán, Lőw Zsoltot edzőként a soraiban tudó újonc teljesítményén ámul egész Németország – a sorozat első részében a lipcsei csapat, s egyben a német válogatott erőnléti edzője, Nicklas Dietrich adott interjút többek között az egyesületekben végzett felmérések és azok megosztásának hasznosságáról.

ZAJOS MEDENCEPART

Az úszósportban áll a bál. Hosszú Katinka és a szövetség újabb fejezetet nyitott az amúgy sem békés, harmonikus történetükben – a szókimondó levelezés részletei a Nemzeti Sportban is olvashatók.

DOLGOZIK AZ ÉLVONAL

Az NB I-es csapatok közül ezúttal a Diósgyőr, a Ferencváros, a Haladás, az Újpest, a Mezőkövesd és a listavezető Vasas hétköznapjaiba tekintettünk be, kíváncsiak voltunk arra, hogyan használták ki az újabb bajnoki szünetet. Van, aki edzőmérkőzéssel hangolt a hétvégi fordulóra, akadt, aki a mentális felkészítésre helyezte a hangsúlyt. Ami közös a sztoriban: a hét végén az összes klub győztes bajnokival folytatná a december közepéig tartó szezont.

MÁS TEMPÓBAN

Nagyszerű válogatott futballisták búcsúztak a címeres meztől: Király Gábor és Juhász Roland pályára lépett a svédek elleni búcsúmeccsükön, míg Vanczák Vilmost és Hajnal Tamást a kezdés előtt köszöntötték a Magyar Labdarúgó-szövetségi elöljárói. Az északiak a pályán jobbak voltak, ám így is emlékezetes marad ez az este, ugyanakkor Bernd Storck szövetségi kapitány a földön maradt, és már megpendítette, hogy a jövő játékosainak láthatóan furcsa volt az NB I-es tempó után a nemzetközi szint...

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik