Hegymászás: Klein Dávid megkezdheti a csúcstámadást

Vágólapra másolva!
2016.04.12. 14:34
null
Klein a hétvégén elindulhat a 8091 méter magas Annapurna hegy csúcsára.
Az elmúlt napokban már a hármas táborban akklimatizálódott Klein Dávid, aki akár a hétvégén elindulhat a 8091 méter magas Annapurna hegy csúcsára.

Egy hónappal ezelőtt indult el Klein Dávid a Johnnie Walker Annapurna Expedícióra, amely során hazánk egyik legismertebb hegymászója oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül készül elérni az Annapurna 8091 méter magas csúcsát. Amennyiben Klein sikerrel jár, ő lehet az első magyar hegymászó, aki megmássza az Annapurnát.

A 6500 méteres akklimatizáció után Dávid visszatért a 4190 méter magasságban található alaptáborba, ahonnan a tervek szerint néhány napos pihenést követően az időjárás függvényében a tervezettnél korábban, akár már a hétvégén elindulhat a csúcstámadásra.

Klein Dávid csúcstámadásra készül
Klein Dávid csúcstámadásra készül

„A hegyen a mentális jelenlét, az a mód, ahogy vagyok, létezem, az egyik legfontosabb tényező. Egy expedíció során rengeteg féle időszak váltogatja egymást. Tudni kell kegyetlenül, kíméletlenül nekifeszülni a feladatnak, tudni kell ellazulni, semmit tenni, pihenni, esetleg leereszkedni az alaptáborból. Régi trükköm már ez. A csúcstámadás előtt a jól felépített táboromat, napelememet és hordóimat, a hegyen elért eredményeimet, métereimet, gázpalackjaimat, sátraimat, a feladatot és magát a hegyet is elengedem és az alaptábor alá ereszkedem” – mondta Klein Dávid.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik