Torna-vb: mamutmezőny Rióért, itt a magyar nevezési lista

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.24. 15:34
A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) közzétette a nevezési listát a glasgow-i olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságra (október 23.-november 1.). A torna-világbajnokságok történetében még sosem nevezett ennyi versenyző, a szervezők 615 indulót várnak.

A nevezési listán a magyar férfi válogatott Babos Ádám, Berki Krisztián, Dudás Norbert, Hidvégi Vid, Sheppard Ryan, Vágner Levente, Vecsernyés Dávid összeállításban szerepel. A magyar női csapat nevezési listája: Al-Salty Dália, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Dévai Boglárka, Divéky Luca, Honti Kitti, Makra Noémi. Babos Ádám, Berki Krisztián, Dudás Norbert, Hidvégi Vid, Sheppard Ryan, Vágner Levente, Vecsernyés Dávid összeállításban szerepel. A magyar női csapat nevezési listája: Al-Salty Dália, Böczögő Dorina, Csillag Tünde, Dévai Boglárka, Divéky Luca, Honti Kitti, Makra Noémi.

A szövetségek a versenyt megelőző napig még változtathatnak az összeállításon, a magyar válogatott számára a hétvégi, szombathelyi Grand Prix-verseny jelenti a második válogatót, ezt követően alakul ki a végleges névsor. A Magyar Tornaszövetség közlése alapján a női válogatottban négy fő a válogatók eredménye, három pedig jelölés alapján kerül a csapatba. A férfiaknál ketten biztosítják a helyüket a válogatók eredményével, öten pedig jelöléssel kerülnek a vb-indulók közé.

A nevezési lista érdekessége, hogy szerepel rajta az oroszok olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszisa, Alija Musztafina, aki krónikus hátfájdalmai miatt a múlt héten tudatta, kihagyja a világbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik