Birkózó-vb: Lőrincz Viktor sima győzelme, két vereség a nőknél

KOHÁN GERGELY (LAS VEGAS)KOHÁN GERGELY (LAS VEGAS)
Vágólapra másolva!
2015.09.09. 20:31
Minden bizodalma a vb-bronzérmes Lőrincz Viktorban maradt a magyar kötöttfogású csapatnak, a ceglédi birkózó ennek megfelelően első meccsén papírforma-győzelmet aratott amerikai szamoai ellenfelével szemben. A nők is megkezdték szereplésüket a Las Vegas-i vb-n – két vereséggel...

Miután az első két napon az összes magyar esélyes leszerepelt a Las Vegas-i olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, Lőrincz Viktorra hárul a feladat, hogy megmentse a kötöttfogású válogatott szénáját.

A tavalyi, taskenti vb-n bronzérmes 85 kilós klasszisunk az esélyeknek megfelelően a selejtezőben 53 másodperc alatt intézte el a birkózóra a legkevésbé sem emlékeztető, amerikai szamoai Nolan Puletasit, így az első akadályt sikerrel vette a – remélhetőleg – olimpiai kvótáig vezető úton.

A harmadik napon a nők is megkezdték szereplésüket a vb-n, sajnos mindkét magyar induló, az 53 kilós Dénes Mercédesz és a 69 kg-os, honosított kanadai-magyar Wilson Vanessa is simán, technikai tussal szenvedett vereséget első meccsén német, illetve mongol ellenfelétől, így ők legfeljebb a vigaszágban reménykedhetnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik