Európai Játékok: két győzelem és egy vereség a birkózóknál

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 08:46
Három súlycsoport selejtezőjében voltak érdekeltek a magyar kötöttfogású birkózók a Bakiban zajló Európai Játékok vasárnap reggelén. Ketten győztek, s továbbjutottak a nyolcaddöntőbe, Szabó Martin még a vigaszágban reménykedhet.
A 66 kg-osoknál Jáger Krisztián az osztrák Benedikt Sebastian Puffer ellen lépett szőnyegre, s könnyedén, technikai tussal verte meg riválisát. A nyolcaddöntőben az ukrán Gyemjankov lesz az ellenfele.

A 75 kg-os Szabó Martinnak viszont nagy falat jutott az orosz Csingiz Labazanov személyében. A magyar fiú sokáig jól tartotta magát, aztán vitatható bírói ítéletek után vereséget szenvedett. Szabó még abban reménykedhet, hogy legyőzője a döntőig menetel, s akkor vigaszágon folytathatja a versenyzést.

A 85 kg-osoknál Szabó Patrik a finn Marko Kivimakival mérkőzött, s a magyar versenyző 1:0-ra nyerte meg az első menetet, majd a másodikat 2:2-re hozta, így ő nyerte meg a találkozót. Következő ellenfele a litván Kazakevic lesz.

Még egy magyar birkózó lesz érdekelt vasárnap, a 130 kg-os Lám Bálint azonban rögtön a nyolcaddöntőben kezd a török Kayaalp ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik