Ifi olimpia: az Ebola miatt nem indulhat néhány sportoló

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.15. 13:58
Az Ebola-járvány által sújtott afrikai országok néhány sportolója nem vehet részt a vasárnap kezdődő nankingi ifjúsági olimpián – jelentette be pénteken a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a kínai szervezőbizottság.

A hivatalos indoklás szerint az Ebola által érintett országok ifjú reménységei nem vehetnek részt a küzdősportokban, valamint a medencében zajló eseményeken. Ez két küzdősportot űző és egy „medencés" versenyző kizárását eredményezte. Az óvintézkedésre a többi résztvevő biztonsága miatt volt szükség.

Konkrét nevekről és országokról nem esik szó a közleményben, de az ifjúsági olimpia hivatalos honlapja szerint összesen 25 sportoló képviselné az Ebola által sújtott Sierra Leonét, Libériát, Guineát és Nigériát.

Sierra Leone hattagú csapata egy súlyemelőből, négy strandröplabdázóból és egy 17 éves úszóból, Saidu Kamarából áll.

Guineából négyen szereztek jogot az indulásra, két atléta, egy úszó (Alhoussene Sylla) és egy cselgáncsozó (Mamadama Bangoura). Mindannyian 16 évesek.

Libéria csak két sportolót delegál(na), egy atlétát és a 15 éves úszót, Momodou Sombait.

Az érintett országok közül a nigériai delegáció a legnagyobb, 13 fős, valamennyi tagja atléta vagy strandröplabdázó, kivéve a 16 éves birkózót, Bose Samuelt.

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a 25 sportoló közül hány érkezett már meg Kínába, és az sem világos, hogy a háromból miért csak egy úszónak tiltották meg az indulást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik