Sportlövészet: Pongrátz Bianka 22. a sarlóspusztai Eb-n

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.06.25. 22:19
Pongrátz Bianka a 22. helyen végzett a női skeetesek versenyében a Sarlóspusztán zajló koronglövő Európa-bajnokság szerdai versenynapján, amelyen a számot az olasz Chiara Cainero nyerte meg.

Az első nap 50 lövését hét hibával a 26. helyen záró magyar sportoló szerdán az alapverseny utolsó 25 korongjából 23-at talált el, így végül 66 koronggal zárta a versenyt, amelyben a hatos döntőbe jutáshoz minimum 70 találatra volt szükség.

A fináléban az alapversenyből csak szétlövés után döntőbe jutott Cainero volt a legpontosabb, megelőzve a francia Veronique Girardet-t. A bronzérmet az alapverseny legjobbja, a szlovák Danka Barteková szerezte meg. A csapatversenyt Szlovákia nyerte meg Olaszország és Nagy-Britannia előtt.
A férfi skeeteseknél 25 lövéssel folytatódott a verseny. Az első nap a második sorozatban sokat hibázó Bokor Bálint ezúttal 24 korongot talált el a 25-ből, ám 69 korongos összeredményével így is csak a 44. a csütörtöki záró 50 lövés előtt. A másik két magyar közül Zsingor András a 60., Jákó Attila a 72. a 73 fős mezőnyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik