Bridzs Eb: továbbjutott a magyar szeniorcsapat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 14:34
Mindkét magyar bridzsválogatott visszaesett az 52., opatijai bridzs Európa-bajnokságon, a nyílt csapat jobban, a szeniorok kevésbé, utóbbiak az ötödik helyen jutottak tovább.

A nyílt csapat a remek kezdés után megtorpant, és hat zsinórban elszenvedett vereséggel a harmadik helyről lecsúszott a 13.-ra 18 csapatos csoportjában. A csütörtöki szünnap előtti utolsó fordulóban viszont Bosznia-Hercegovina ellen 20–0-ra nyert a Hegedűs Gál, Homonnay Géza, Lakatos Péter, Szegedi Balázs, Szilágyi László, Winkler Gábor összeállítású hatos, ezzel 11 fordulót követően tizedik. Mindkét csoportból a körmérkőzés után az első kilenc jut tovább, még hat forduló van hátra, pénteken az élen álló Anglia, majd Belgium és Szerbia lesz a magyarok ellenfele.

A szenioroknál a 26 csapatos mezőnyből az első tíz ment tovább 12-szer 16 leosztás után. Itt az ötödik forduló után még vezető magyarok a tizedik helyig csúsztak vissza, végül ötödikként jutottak be a rájátszásba. A két éve olimpiai bajnokságot nyerő Dumbovich Miklós, Kovács Mihály, Magyar Péter, Szappanos Géza négyes Gál Péterrel és Ötvösi Ervinnel egészült ki az Európa-bajnokságra, számukra a világbajnoki részvétel kiharcolása a tét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik