MAX2014: „A harcművészetek és küzdősportok ünnepe lesz”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.23. 13:00
Május 24-én szombaton a budapesti Syma-csarnokban rendezik meg Magyarország első harcművész és küzdősport expóját, a MAX2014-et. A hétezer négyzetméteres teremben már épülnek a díszletek, helyére kerül a ketrec, a ring, a birkózó szőnyeg, lekerül a tatami, nem is egy küzdőtérnyi felülettel. A várakozás feszült pillanataiban az esemény főszervezőjét, S. Kovács Ádámot fogtuk vallatóra.

– Jutott idő a héten edzésre is?
– Nem igazán. Az elmúlt hetekben is sok volt a teendő, de most, az utolsó napokban levegőt venni sincs idő – válaszolt a világjátékok-győztes karatemester.– Jutott idő a héten edzésre is?
– Nem igazán. Az elmúlt hetekben is sok volt a teendő, de most, az utolsó napokban levegőt venni sincs idő – válaszolt a világjátékok-győztes karatemester.

– Ha edzés, akkor karate?
– Abból most egy kicsit kevesebb jut, az elmúlt huszonöt évben kellően megteltem vele. Amikor az időm engedi, heti három-négy vagy öt alkalommal brazil jitsu edzésre járok, de alkalmanként tartok karate szemináriumokat, ilyenkor a saját tudásomat is igyekszem karban tartani, s a futások, erőnléti edzések se hiányoznak. Nagyjából úgy hagytam abba a versenyzést, hogy a napi két edzésből egyet elengedve a hétköznapokban civilként is helyet találjak magamnak.

– Az átállás elég könnyen ment, ha úgy vesszük, hiszen szombaton egy itthon még nem látott méretű rendezvény következik, amelynek a főszervezője vagy.
– A barátaimmal együtt határoztuk el, hogy megcsináljuk, s bár erősen kötődik a nevemhez, egyedül képtelen lennék összerakni egy ilyen komoly eseményt. A MAX2014 különféle sportágakból, harcművészetekből érkező házigazdáit is a barátaimnak tudhatom, együtt egy olyan platformot hoztunk létre, amely egy igazi nagy ünnep lesz az egymás előtt tisztelgő harcművészetek és küzdősportok számára. Az ötlet külföldről jött, szerte a világban vannak hasonló rendezvények. Itthon már sok küzdősportos gálát láthattunk, de ilyen jellegű rendezvényre még nem került sor. A MAX2014-en együtt lesznek a gáláról ismert küzdősportok, a ritkábban látott harcművészetek és a Magyarországon megbecsült, sikeres olimpiai sportágak is, ebből a szempontból is különösen rendhagyó lesz az Expo. Másrészt jelen lesznek a piaci szereplők, kiállítók, kereskedők, az, aki belépőt vásárol az expo mellett egész nap különféle sportversenyeket is megnézhet, sőt, aktív részese is lehet a rendezvénynek, hiszen közös edzéseken, szemináriumokon vehet részt, világhírű sportolóktól, edzőktől tanulhat alapokat, vagy gyarapíthatja tudását, csiszolhatja már meglévő technikáit.

– Ha egy eseményt kellene kiemelni a sok közül, melyik lenne az?
– Ó, ez legalább annyira lehetetlen, mint felsorolni, hogy kivel találkozhatnak, mi mindent láthatnak a MAX2014 vendégei. Az egészet nagyon várom, rengeteg jó program lesz. Talán azt bánom, hogy rendezőként nem lesz alkalmam részt venni a szemináriumokon, ha tehetném, mindegyiken végig ott lennék...

A MAX2014 SCITEC NUTRITION Harcművész és Küzdősport Expóról bővebben a kuzdosportexpo.hu portálon, illetve a facebook.com/maxbudapest oldalon olvashat.

Elkészült az ingyenesen letölthető MAX2014 applikáció! Az iOS és Android rendszerben egyaránt megtalálható alkalmazáson belül olvashatnak az eseményhez kapcsolódó hírekről, az edzéseket és szemináriumokat tartó mesterekről, megtalálhatják az Expo részletes programját, képet kaphatnak a kiállítókról és támogatókról, sőt, jegyet is vásárolhatnak.

További információ:
SKA PROMOTIONS
30-747-7499, email: expo@skapromotions.hu
média: Gombkötő Roland
30-934-3534, email: judoinfo@judoinfo.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik