Cselgáncs Eb: Ungvári Miklós után Krizsán Szabolcs is bronzérmes

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.25. 18:36
null
Ungvári Miklós (jobbra) ezúttal Eb-bronzzal gazdagodott (Fotó: MTI)
Ungvári Miklós után Krizsán Szabolcs is bronzérmet nyert a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján.

 

UNGVÁRI A KÉSŐBBI GYŐZTESTŐL KAPOTT KI
A 66 kilogrammban Londonban olimpiai második, háromszoros vb-bronzérmes és háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós a fehérorosz Aliakszej Ramancsik, a bolgár Martin Ivanov és az olasz Enrico Parlati legyőzésével jutott az elődöntőig, ahol kikapott a kétszeres világbajnoki ezüstérmes holland Dex Elmonttól, a verseny későbbi győztesétől.

A harmadik helyért a tavalyi, budapesti Eb-n ezüstérmes grúz Nugzari Tatalasvilivel mérkőzött és – a viadal honlapja szerint – 3 perc 54 másodpercnél ipponnal nyert.

Ungvári 66 kilóban 2002-ben, 2009-ben és 2011-ben nyert Eb-t, 2005-ben, 2008-ban, valamint 2010-ben pedig ezüstöt szerzett.

„Inkább a bosszúság maradt bennem, mert szerettem volna döntőt vívni. Elaludtam a holland ellen, pedig az is egy kézben tartott mérkőzés lehetett volna. Megint nem tudtam magamból mindent kiadni, elszalasztottam a finálét” – értékelte teljesítményét a helyszínen a Kossuth Rádiónak a 33 éves magyar dzsudós, aki bronzmérkőzéséről úgy nyilatkozott, hogy grúz ellenfele nagyon ügyes, edzőtáborban többször „össze-vissza verte" őt, de most sikerült kifárasztania, és földharcban kiharcolnia az érmet.

A 81 kilogrammban szereplő magyar a spanyol Adrian Nacimiento Lorenzón és az azeri Mammadali Mehdijeven keresztül jutott el a negyeddöntőig, ahol kikapott a világbajnoki címvédő francia Loic Pietritől. Ezt követően a vigaszágon legyőzte a portugál Diogo Limát, majd a bronzcsatában a fehérorosz Aliakszandr Szciasenkát. Az Eb honlapja szerint a harmadik helyért rendezett mérkőzés 2 perc 39 másodpercnél ért véget ipponnal.

„Gyermekkoromban ez volt az álmom, hogy felállhassak a dobogóra. Kimondhatatlanul boldog vagyok. Ez is bizonyítja, hogy a sok sérülés, a sok kudarc után érdemes folytatni és érdemes hinni magunkban” – nyilatkozott a helyszínen a Kossuth Rádiónak Krizsán, akinek a jobb csuklóját háromszor, a balt pedig egyszer műtötték korábban. A friss magyar bronzérmes közel egy évet kihagyott, tavaly pedig eltört a lába az Eb-n.

„Hihetetlen, hogy most itt vagyok. Úgy éreztem az első meccs után, hogy fizikálisan messze nem vagyok a topon, de fejben tudtam uralni a mérkőzéseket. Úgy gondolom, hogy a technikáim is a helyükön voltak” – értékelte teljesítményét a 24 éves sportoló.

Krizsán remeklésével a magyar küldöttség már három dobogós helyezést harcolt ki. Csütörtökön Csernoviczki Éva – címét megvédve – aranyat nyert a 48 kilósok között, majd pénteken Ungvári bronzot a 73 kilogrammosok súlycsoportjában.

A második napon a hollandok és a franciák voltak a legeredményesebbek: előbbiek két aranyat és egy bronzot, utóbbiak egy aranyat és két ezüstöt nyertek.

CSELGÁNCS EB
FÉRFIAK
73 kg

1. Dex Elmont (Hollandia)
2. Ugo Legrand (Franciaország)
3. Rok Draksic (Szlovénia) és UNGVÁRI MIKLÓS

81 kg

1. Avtandil Csrikisvili (Grúzia)
2. Loic Pietri (Franciaország)
3. KRIZSÁN SZABOLCS és Sven Maresch (Németország)
CSOKNYAI LÁSZLÓ helyezetlenül zárt.

NŐK
63 kg

1. Clarisse Agbegnenou (Franciaország)
2. Tina Trstenjak (Szlovénia)
3. Agata Ozdoba (Lengyelország) és Anicka Van Emden (Hollandia)
GERCSÁK SZABINA helyezetlenül zárt.

70 kg
1. Kim Polling (Hollandia)
2. Laura Vargas-Koch (Németország)
3. Bernadette Graf (Ausztria) és Barbara Matic (Horvátország)
SZABÓ FRANCISKA helyezetlenül zárt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik