Cselgáncs Eb: a férfiak és a nők is kiestek a csapatversenyben

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.04.27. 15:21
A legjobbjait nélkülöző férfi és a női magyar válogatott is kiesett vasárnap a franciaországi Montpellier-ben zajló cselgáncs Európa-bajnokságon.

A férfiak a negyeddöntőbe jutásért Portugáliával találkoztak, 3–2-es vereségük pedig azt jelentette, hogy helyezetlenül zártak.

A gyengébbik nemnél a magyarok a legjobb nyolc között léptek tatamira először, így a németektől elszenvedett 5–0-s kudarcuk ellenére a vigaszágon folytathatták szereplésüket. Azonban a britektől is kikaptak 3–2-re, így hetedikként végeztek.

Az európai szövetség honlapja szerint a nőknél a házigazda franciák nyerték a finálét a németeket felülmúlva, a bronzérmet Szlovénia és Lengyelország csapata szerezte meg. A férfiaknál Grúzia Oroszországot verve lett kontinensbajnok, a harmadik helyen Franciaország és Németország végzett.

A magyarok öt éremmel fejezték be szereplésüket a kontinensviadalon. Csütörtökön Csernoviczki Éva – címét megvédve – aranyat nyert 48 kilogrammban, majd pénteken Ungvári Miklós a 73, Krizsán Szabolcs pedig a 81 kilósok között végzett a harmadik helyen, ahogy szombaton Tóth Krisztián (90 kg) és Joó Abigél (78) is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik