Birkózó Eb: Gulyás Zsombor ötödik lett első világversenyén

Vágólapra másolva!
2014.04.04. 18:40
Saját bevallása szerint rutintalansága miatt veszítette el a pénteki bronzmérkőzését élete első felnőtt világversenyén Gulyás Zsombor (70 kg) a török Yakup Gor ellen a vantaai birkózó Európa-bajnokságon.

A szabadfogású szövetségi kapitány, Gulyás István fia élete első felnőtt világversenyén egy-egy győzelem és vereség után vigaszági sikerével mérkőzhetett a bronzéremért a török Yakup Gorral, s édesapja szerint az esti meccsen sem számított teljesen esélytelennek.

A találkozó meddő első percében a törököt figyelmeztette a bíró, ellenfele ezek után egy gyors támadással kitolta Gulyást (0:1). A 21 éves csepeli sportoló keményen küzdött, ám az első szakasz utolsó percében kétszer is elkapta a lábát Gor, s amíg az elsőnél még sikerült kivédenie a támadást, a másodiknál már nem, így 3:0-s hátrányban ment szünetre.

A pihenő után a török erősen passzív volt, de intése után ismét szépen támadott lábra, majd mögé került, ezzel már 5:0-ra vezetett. A hajrában Gulyás Zsombor továbbra is próbálkozott, de nem maradt ereje, hogy akciót csináljon, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

„Bár már másodéves felnőtt vagyok, a válogatottal edzem, a felkészülési versenyeken ott voltam, de világversenyen még újonc vagyok. Ezen a meccsen is a rutin hiányzott a győzelemhez, de kell még két-három hasonló, és nem lesz ilyen lemaradásom. Előzetesen az ötödik helyet tűztem ki magam elé célul, elégedett vagyok" – mondta a 5:0-ás vereségét követően Gulyás a Nemzeti Sportnak, aki görög és fehérorosz versenyzőt is legyőzött a nap folyamán.

BIRKÓZÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, VANTAA
Szabadfogás. 70 kilogramm. A 3. helyért:
Gulyás Zsombor–Gor (török) 0:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik