Hegymászás: Klein oxigénpalack nélkül hódítaná meg az Everestet

Vágólapra másolva!
2014.03.27. 10:12
null
Klein Dávid történelmi tettre készül az Everesten
Magyar hegymászónak soha, de a világon is nagyjából csupán kétszáz embernek sikerült. Klein Dávid most mégis megpróbálja, és április 6-án nekivág, hogy oxigénpalack nélkül jusson fel a Mount Everest 8848 méteres csúcsára.

Tapasztalatnak nincs híján, hiszen 2007-ben csupán kétszáz méter választotta el az áhított céltól, és már két 8000-nél magasabb csúcsot is megmászott oxigénpalack nélkül, vagyis pontosan tudja, mi vár rá.

„Viharos kapcsolat a miénk, sok minden megesett már köztünk, mondhatjuk, hosszú és bonyolult a történetünk – mondta kapcsolatáról a heggyel Klein Dávid a szerdai sajtótájékoztatón. – Ezúttal az északi normál útra készülök a katmandui alaptáborból, mert Nepálban könnyebb az ügyintézés, mint Kínában."

Eredeti tervei szerint a hegymászó 2015-re ütemezte az oxigénpalack nélküli csúcstámadást, ám a Spar támogatásának köszönhetően már az idén megvalósíthatja nagy célját. Bár nyilvánvalóan mindenki abban reménykedik, hogy első magyarként Klein Dávid felér a csúcsra, az üzletlánc magyarországi ügyvezető igazgatója, Saltzer Kornél kiemelte, ez nem feltétele a támogatásnak:

„Akár sikerül, akár nem, kiállunk mellette – a legfontosabb, hogy egészségesen visszatérjen."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik