Lósport: Opium Bulletnek puha a talaj, nem fut Párizsban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.30. 13:27
Mikóczy Zoltán arról tájékoztatta a PannoniaOverdose.hu-t, hogy a tervekkel ellentétben a csapat mégsem utazik Párizsba, azaz Opium Bullet nem fut a november 5-i, Group II-es Criterium de Maisons-Laffitte-ben.

Amikor a tulajdonos versenyt keresett a ló számára, egy 1200 és egy 1600 méteres francia futam közül kellett választania. A helyi körülményeket jól ismerők már akkor felhívták a figyelmét rá, hogy november elején jellemzően mélyebb szokott lenni a pálya talaja, ami a lovaktól nagyobb erőbedobást igényel. A rövidebb távot – amellett, hogy e verseny egyenes pályás – többek között ezért is választotta. Az időjárás-előrejelzés ugyanakkor péntektől folyamatos esőzést jósol Párizsra. és mivel a versenyt nem hétvégén, hanem kedden rendezik, az amúgy is puhább talaj még öt napig ázna, ami olyan körülményeket eredményezhet, hogy az 1200 méteres verseny lefutása kis túlzással akkora erőbedobást igényelne a lovaktól, mintha 1600 métert futnának egy normál talajú pályán.

Opium Bulletet nem ilyen hosszú távra készítették, s mivel a mezőny tele van olyan telivérekkel, amelyek mérföldes távon is eredményesen szerepeltek, nincs értelme több mint tízezer eurós költséget vállalva kiutaztatni a lovat és csapatát, hogy aztán helyben döntsenek arról, esetleg mégsem fut vagy megfuttassák lényegében esélytelenül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik