Birkózás: magyar siker a chicagói csapatversenyen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.12. 11:02
Magyar idő szerint hajnalban ért véget Chicagóban a kötöttfogású Jacob Curby-kupa csapatverseny. A magyar válogatott hármas holtversenyből került ki győztesen. Lőrincz Tamás és Rizmajer György első lett súlycsoportjában.  

Az Amerikai Egyesült Államok, Szerbia és Litvánia csapata mellett a magyar válogatott indult a chicagói kötöttfogású Jacob Curby-kupán.

Szőnyegre lépett a sérülést követően még csak felépülőben lévő Módos Péter és Kozák István is, igaz, az amerikaiak elleni, első mérkőzésen mindketten alulmaradtak. A házigazdák 4:3-ra nyertek. Csapatunk a folytatásban 6:1-re megverte a litvánokat és a szerbeket is, miközben az amerikaiak a záró fordulóban 4:3-ra kikaptak a litvánoktól.

A körbeverés következtében hármas holtverseny alakult ki az Egyesült Államok, Litvánia és Magyarország között. A sorrendet az döntötte el, hogy melyik csapat hány egyéni mérkőzést nyert meg: a mieink 15-öt, az amerikaiak 11-et, a litvánok 9-et.

A magyar csapat eredményei. Amerikai Egyesült Államok–Magyarország 4:3, győzött: Lőrincz T., Rizmajer, Deák-Bárdos. Magyarország–Litvánia 6:1, gy: Módos, Kozák, Lőrincz T., Korpási, Lőrincz V., Rizmajer. Magyarország–Szerbia 6:1, gy: Módos, Lőrincz T., Korpási, Lőrincz V., Rizmajer, Deák-Bárdos.

Az egyéni rangsorban két magyar, Lőrincz Tamás és Rizmajer György végzett súlycsoportja élén.

A tíz magyar versenyző Colorado Springsben, az Egyesült Államok olimpiai edzőtáborában folytatja felkészülését a szeptemberi budapesti világbajnokságra, és május 24-én tér haza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik