Lósport: Overdose-nak félelmetes erősségű versenyben kell bizonyítania

Vágólapra másolva!
2011.05.11. 11:05
Az ascoti derbi főpróbája lesz a Temple Stakes verseny jövő szombaton, melyen indul a már 14 versenyen diadalmaskodó magyar versenyló, Overdose is. Mikóczy Zoltán lovának még sosem kellett hasonló erősségű konkurenciával szembeszállnia.

„Vélhetően a többiek tulajdonosai is hozzánk hasonlóan tervezték meg lovaik tavaszi versenyprogramját, azaz, a Group 2-es Temple Stakes-t ők is az ascoti futam főpróbájának szánják. A legesélyesebbek a két versenyben szinte teljesen azonosak” – mondta Mikóczy a pannoniaoverdose.hu-nak.

„A nevezések alapján az látszik, hogy más tulajdonosok is inkább egy a Royal Ascotra felkészítő versenynek szánják a Temple Stakest, mi is utóbbit tartjuk fontosabbnak. Természetesen győzelemre törekszünk, de jövő szombaton az a fő célunk, hogy megszokja a számára új környezetet, és jó formát fusson. Nem lehet ugyanis úgy menni a Royal Ascotra, hogy az az első angliai versenye. Nem is jön haza a kettő között, hanem Pulborough-ban marad, ahol 2009-ben már járt gyógykezelésen. Overdose jövője szempontjából ebben a versenyben a mutatott formája és stílusa lesz meghatározó. Ha küzdelemben, több ló egyszerre fogja átszakítani a képzeletbeli célszalagot, akkor nem az számít, hogy ki hányadik, hanem, hogy milyen formát mutatott” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik