Lósport: apróbb izgalmak után újrapatkolták Overdose-t

Vágólapra másolva!
2010.04.22. 18:52
Ma délben újrapatkolták Overdose-t, bár kicsit izgultak, el tud-e indulni a kovács Londonból Berlinbe, a vulkáni hamu okozta légiközlekedési káoszban. Mikóczy Zoltán arról is beszélt a PannoniaOverdose.hu-nak, hol tart Overdose felkészítése, és milyen felhozó-versenyben gondolkodik a menedzsment.

„A várakozásoknak megfelelően, komplikációktól mentesen zajlott a mai patkolás, miután eltelt az az idő – öt hét –, ami után egy váltás patkót igényel a ló. Az elülső lábaira ragasztott, a hátsókra szögelt alumíniumpatkókat kapott. Egy kicsit izgultunk, mert az utolsó pillanatig kétséges volt, Berlinbe ér-e a kovács, hiszen a vulkáni hamu okozta légiközlekedési káoszban elég bizonytalanul indultak a repülőjáratok, de szerencsére befutott. Jelenleg Overdose élénk vágtamunkát végez. Lassan felkészülése utolsó stádiumába érkezünk" – mondta Mikóczy.

„Arról már korábban letettünk, hogy egy erős versenyben indítsuk először ilyen hosszú kihagyást követően. Inkább egy önbizalom növelő könnyű versenyt keresünk a számára, ez már eldőlt. Ebben a legmeghatározóbb a pálya felülete és a verseny időpontja. Minél puhább és rugalmasabb legyen a talaja, semmiképpen nem szabad engedni, hogy első versenyét kemény felületen fussa. A legnagyobb valószínűséggel valamelyik német pályát fogjuk választani, mert így több helyszín és verseny közül választhatunk, ahová a versenykiírásnak megfelelve gond nélkül befér a ló" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik