Birkózás: Deák Bárdos bronzérmes a kötöttfogású Magyar Nagydíjon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.03.06. 18:51
null
Deák Bárdos ukrán ellenfelét verte a éremcsatában (Fotó: Unger Tamás)
A 120 kg-os Deák Bárdos Mihály bronzérmet szerzett a szombathelyi kötöttfogású birkózó Magyar Arany Nagydíj első napján, szombaton.

A diósgyőriek ötszörös világbajnoki másodikja az esti éremcsatát az ukrán Olekszandr Cserneckivel vívta. A mérkőzés első menetében a másfél perces állóküzdelem nem hozott pontot, egyik birkózó sem tudta kizökkenteni riválisát, így 0–0-nál kezdődhetett a térdelőhelyzet. Az ukrán ment le, s a magyar nehézsúlyú jól dolgozott, pörgetése pedig szakaszgyőzelmet jelentő pontot ért. Itt történt az első közjáték a meccsen, miután az ukrán vitatta az akciót, ám a videózás után elutasították a panaszát, így 2–0 lett Deák Bárdosnak.

A második két percet Csernecki nagyon dühösen, zaklatott állapotban kezdte az előző menetet lezáró döntés miatt, így amikor még az első percben a magyar kilökte őt a szőnyegről, elhagyta a szőnyeget, s tulajdonképpen feladta a mérkőzést.

A négy súlycsoportban Emil Szarafegyinov (74 kg) és Alekszej Misin (84) révén két orosz, illetve Haszan Alijev (60 kg), valamint Riza Kayaalp (120 kg) jóvoltából egy-egy azeri és török siker született.

Vasárnap az 55, a 66 és a 96 kilósok küzdenek meg a Savaria Arénában, így szőnyegre lép többek között a 96 kg világbajnoka, Kiss Balázs is.

 

 
A DÖNTŐK EREDMÉNYEI
60 kg: Haszan Alijev (azeri)–Albat Kebiszpajev (kazah) 2–0 (3–0, 5–0)
74 kg: Emil Szarafegyinov (orosz)–Smagi Guliasvili (grúz) 2–0 (3–0, 1–0)
84 kg: Alekszej Misin (orosz)–Noumonui Melonin (francia) mérkőzés nélkül
120 kg: Riza Kayaalp (török)–Radomir Petkovic (szerb) tus győzelem, a második menetben
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik