A Real Madrid öngólt lőtt a 2016-os madridi olimpiai pályázatnak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.05.07. 17:02
Kétségtelenül ártottak Madrid 2016-os olimpiarendezési törekvéseinek a spanyol főváros amúgy méltán világhírű futballcsapata, a Real sztárjátékosai, akik kitértek a NOB szemlebizottságával való találkozó elől.
Raúl és társai lemaradtak a randevúról a NOB képviselőivel
Fotó: Action Image (archív)
Raúl és társai lemaradtak a randevúról a NOB képviselőivel
Raúl és társai lemaradtak a randevúról a NOB képviselőivel
Fotó: Action Image (archív)
Raúl és társai lemaradtak a randevúról a NOB képviselőivel

A hét év múlva esedékes ötkarikás játékok egyik lehetséges házigazdáját felkeresve a Nemzetközi Olimpiai Bizottság képviselői – akiket a vizitre elkísért többek között a spanyol sporttárca vezetője, Madrid polgármestere és Juan Antonio Samaranch, a NOB korábbi spanyol elnöke is – a szóba jöhető leendő versenyszínhelyek sorában szerdán felkeresték a Real Madrid szentélyét, a Santiago Bernabéu Stadiont is.

Ott azonban egyetlen futballista sem várta őket, noha eredetileg arról volt szó, hogy a delegáció tagjai találkozhatnak majd a királyi gárda négy csapatkapitányával, Raúllal, Iker Casillasszal, Gutival és Michel Salgadóval is. Be kellett érniük azonban Vicente Boluda klubelnökkel, Predrag Mijatovics sportigazgatóval és Alfredo Di Stéfano tiszteletbeli elnökkel, mert a sztárjátékosok távolmaradtak a randevúról. Állítólag azért, mert elfelejtettek nekik szólni…

A Reallal szemben a másik fővárosi élcsapat, az Atlético vezéregyéniségei hiánytalanul megjelentek a találkozón.

Mindenesetre a spanyol sajtó élesen elítélte a Real-futballisták magatartását. Az As szerint Raúlék „kitérője” jól jellemzi, mekkora káosz uralkodik a fővárosi elitklubnál, az El País szerint pedig Raúlék távolmaradásával a Real Madrid egyenesen öngólt rúgott a madridi olimpiai pályázatnak.

A 2016-os nyári játékok vendégül látásáért – Madrid mellett – Rio de Janeiro, Chicago és Tokió van versenyben. A NOB szemlebizottsága a spanyol főváros előtt a három további lehetséges helyszínen már járt. A testület szeptember 2-án hozza nyilvánosságra az értékelő jelentést, amely alapján a tagok október 2-án, Koppenhágában határoznak a 2016-os rendezőről.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik