Overdose-t az idén a világ legjobb zsokéja, Christophe Soumillon lovagolja

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2009.03.12. 15:20
Címkék
A világ legjobbnak tartott zsokéja, a belga Christophe Soumillon lovagolja idén Overdose-t, amely eddigi 11 galoppfutamán veretlen maradt.
Overdose áprilisban kezdi az idényt
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Overdose áprilisban kezdi az idényt
Overdose áprilisban kezdi az idényt
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Overdose áprilisban kezdi az idényt

A csütörtöki sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a magyar csodaló április 19-én Budapesten, a Kincsem Parkban kezdi a 2009-es szezont, s már ezen a versenyen is Soumillon ül a nyergében.

„Nem akármilyen elismerés, hogy nem mi kezdeményeztük a kapcsolatot, hanem Soumillon jelentkezett, aki eddig kétszer látta versenyezni Overdose-t, és elmondása szerint szerelmes lett belé” – mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa, aki elárulta, hogy eddig 5 millió euró volt a legnagyobb összeg, amit a négylábúért ajánlottak, ugyanakkor a legnagyobb butaság lenne most eladni, amikor sporttörténelmet írhat.

Overdose idei programjában kilenc verseny szerepel, de ez még változhat az elért eredményektől függően. Az áprilisi budapesti futam után Overdose május 4-én Angliába utazik, ahol négy verseny vár rá. Először május 23-án egy felvezető, 1000 m-es viadalon bizonyíthat, majd június közepén a legendás pálya, Ascot következik. Itt – ha megfelelő erőállapotban lesz – öt napon belül kétszer fut: előbb 1000 méteren, majd 1200-on. Utóbbi Európa legnagyobb összdíjazású futama a maga 450 ezer fontjával. Július 10-én Newmarketben lesz az utolsó szigetországi rajthoz állása. A két ascoti és a newmarketi versenyt még egyetlen esetben sem nyerte meg ugyanaz a ló ugyanabban az évben.

„Reálisan nézve még álomnak is túl merész megőrizni a veretlenséget, de azért dolgozunk, hogy megpróbáljuk megvalósítani ezt az elérhetetlen álmot” – mondta Mikóczy arra válaszolva, hogy ilyen erős mezőnyökben milyen eredményre számíthatnak.

A nyári alagi pihenő után az őszi versenyeket Baden-Badenben kezdi Overdose. Tavaly ezen a viadalon mutatta meg, hogy nemzetközi mezőnyben is kimagasló teljesítményre képes. Az augusztus 30-i futamon munkája elismeréseként eddigi zsokéja, a német Andreas Suboric lovagolja.

Ezt követően valószínűleg azon a párizsi viadalon áll rajthoz, amelyet tavaly megnyert, de egy ló rajtgépének beragadása miatt leintették a futamot, s az ismétlésen már nem indult. Ezután Kaliforniában vagy Melbourne-ben versenyez, a szezonzáró pedig az a hongkongi futam lesz, amellyel már tavaly is kacérkodott Mikóczy, végül a hosszú utazást túl kockázatosnak ítélte. A 2010-es terveket illetően elhangzott, hogy az év elején három dubai futamot terveznek a most négyéves csodalónak.

Szezonnyitó budapesti versenyével kapcsolatban kiderült, hogy az OTP biztosítja a megfelelő összdíjazást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik