Világjátékok: két táncos párunk is indulási jogot szerzett

Vágólapra másolva!
2009.01.16. 01:29
A napokban két magyar táncos pár is kvalifikálta magát a július 16. és 26. között megrendezésre kerülő tajvani világjátékokra: a standard kategóriában László Csaba és Mikes Anna, míg a latintáncosok között Nagymihály Balázs és Szögi Szilvia szerzett indulási jogot a nem olimpiai sportágak seregszemléjére.
Az örömteli hírekről a Magyar TáncSport Szakszövetség főtitkára, Domokos István adott tájékoztatást.A szentesi Szilver TSE duója, László Csaba és Mikes Anna 2007 januárja óta táncol együtt. Több nagy világversenyen is bizonyították, hogy a legjobbak között a helyük. A standard táncok magyar bajnoki címe mellett tíztáncban sem találtak legyőzőre itthon, és a latin táncok magyar bajnokságán is döntőztek. Tudásuk sokrétű, eleganciájuk kivételes.

2008-ban a berlini tíztánc-világbajnokságon sporttörténelmet írtak: első magyar párosként bejutottak a döntőbe. A standard táncok világranglistáján jelenleg a 17. helyet foglalják el.

Nagymihály Balázs és Szögi Szilvia új párosnak számít, első közös versenyük 2008 szeptemberében volt.

Eltökéltség és céltudatosság jellemzi munkájukat. 2008-ban volt az első közös magyar bajnokságuk, ott bronzérmesek lettek, a nemzetközi versenyeken pedig több értékes döntős helyezéssel gyűjtögették a világranglistapontokat. A latin táncok világranglistáján a 85. helyet foglalják el.

A kuosiungi világversenyre eddig Horváth Miklós és Kis Katalin szerzett kvótát a táncosoktól (akrobatikus rock’n’roll).

A Nemzeti Sportszövetség tájékoztatása szerint korábban hat sportágban (aerobik, fallabda, íjászat, sárkányhajó, búvársport és karate) szerzett indulási jogot magyar sportoló. A világjátékokat július 16. és 26. között rendezik meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik