Világjátékok: már 57 magyar sportoló szerzett kvótát

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.06.04. 16:44
null
Csikós Zsóka (Fotó: Dömötör Csaba)
A jelenlegi helyzet szerint 57 magyar sportoló indul az egyesült államokbeli Birminghamben július 7. és 17. között zajló Világjátékokon, az olimpia műsorán nem szereplő sportágak seregszemléjén.

Másfél hete még 54 magyar szereplő részvétele volt biztos, de a Világjátékok magyar sajtócsapatának tájékoztatása szerint maratoni kajakban és táncsportban lett egy-egy újabb kvóta, ami három plusz indulót jelent.

Maratoni kajakban Kiszli Vandához és Noé Bálinthoz Csikós Zsóka csatlakozott, táncsportban pedig a Silvestri Andrea, Váradi Martina kettős mellett a Hidi Balázs, Kis Violetta páros is indulhat. Korábban még nem fordult elő, hogy két magyar latinpáros is indult egyszerre a játékokon.

A Világjátékokat az olimpiához hasonlóan négyévente rendezik meg, mindig az ötkarikás játékokat követő esztendőben, és mivel a tokiói olimpiát el kellett halasztani a pandémia miatt, ez a multisport-esemény is csúszott egy évet.

A birminghami lesz a 11. Világjátékok, a sorozat 1981-ben, az ugyancsak egyesült államokbeli Santa Clarában indult. Magyar versenyző a kezdetektől volt a mezőnyben, de a 2000-es sporttörvény után a 2005-es duisburgi eseményen indult először egységes magyar csapat.

Legutóbb, 2017-ben Wroclawban 14 érmet – hat aranyat, valamint négy ezüstöt és négy bronzot – szerzett Magyarország.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik