Görbicz Anitát és Cseh Lászlót választották olvasóink a legjobbnak

Vágólapra másolva!
2008.12.19. 15:22
A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) pénteken este tartja a Sportcsillagok Gálaestjét, amely eseményen – a sportújságírók szavazatai alapján – kiosztják az év legjobb sportolóinak, csapatainak és szakvezetőinek járó elismeréseket. Az év legjobbjaira a Nemzeti Sport Online olvasói is szavaztak. A szurkolóknál Cseh László lett az év férfisportolója, míg a hölgyek versenyét Görbicz Anita nyerte meg.
Olvasóink szerint ők 2008 legjobbjai: Görbicz Anita és Cseh László
Montázs: NS-archív
Olvasóink szerint ők 2008 legjobbjai: Görbicz Anita és Cseh László
Olvasóink szerint ők 2008 legjobbjai: Görbicz Anita és Cseh László
Montázs: NS-archív
Olvasóink szerint ők 2008 legjobbjai: Görbicz Anita és Cseh László

Az év legjobb sportolóinak megválasztása Magyarországon sohasem egyszerű feladat, hiszen a különböző sportágakat, sportsikereket nagyon nehéz összehasonlítani.

Szavazásunkon ezért is különítettük el az év csapata és az év egysége kategóriákat, hiszen a férfi vízilabda-válogatott pekingi sikerét nem lehet egy mérlegre tenni a Kovács, Janics kettős ötkarikás győzelmével.

Ezenkívül olvasóink az év férfi és női sportolójára, az év edzőjére és az év szövetségi kapitányára voksolhattak.

A nőknél sajnos már a jelöltek listáját sem volt egyszerű összeállítani, ugyanis ebben az évben sem világbajnokságot, sem olimpiát nem nyert magyar hölgy egyéniben.

Ezért kerülhetett be a választási lehetőségek közé két csapatsportág képviselője, Görbicz Anita (kézilabda) és Pelle Anikó (vízilabda), akik közül az előbbi meg is nyerte a szavazást.

Görbicz a szavazatok 49 százalékát kapta, míg a második helyen az olimpiai bronzérmes párbajtőröző, Mincza-Nébald Ildikó végzett. Ez az eredmény jól mutatja a két sportág honi népszerűsége közti különbséget, illetve azt is, hogy „Görbe” már „igazi” ikonná vált Magyarországon.

A Sportcsillagok Gálaestje előtt kiadott hivatalos sajtóanyag az idei esztendő egyik legszorosabb „csatájának” a Vajda Attila–Cseh László párviadalt tartja az Év férfisportolója-címért. Nos, a Nemzeti Sport Online olvasóinál nem volt ilyen szoros a verseny, ugyanis nagy fölénnyel Cseh László végzett az élen.

Az év csapata a férfi vízilabda-válogatott lett olvasóinknál, a szavazatok 51 százalékát kapták Kásás Tamásék, megelőzve a jégkorong-válogatottat (Ocsaky Gáboréknak 38 százalék jutott).

Az év szövetségi kapitányának Kemény Dénest, míg az év edzőjének Turi Györgyöt szavazták meg a szurkolók.

A legkiélezettebb küzdelem az Év egysége-címért folyt, végül a Kovács Katalin, Janics Natasa kettős egy „orrhosszal” (56 szavazattal) előzte meg a Kozmann György, Kiss Tamás párost.

A részletes eredményeket itt olvashatja!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik