Ez igen! Döntőbe jutást ért a fegyelmezetten végrehajtott program

Vágólapra másolva!
2008.08.16. 18:42
Határozott, hibátlan ugrássort mutatott be Barta Nóra a női három méteres műugrás középdöntőjében. A tizenkét továbbjutást érő helyezés közül a tizenegyediket szerezte meg a BVSC versenyzője, így láthatjuk a vasárnap 14.30-kor kezdődő fináléban, ahol másodikként mutatja be ugrásait.
Kőkeményen és határozottan - Barta Nóra a döntőben is hasonló felfogással versenyez majd
Fotó: Reuters
Kőkeményen és határozottan - Barta Nóra a döntőben is hasonló felfogással versenyez majd
Kőkeményen és határozottan - Barta Nóra a döntőben is hasonló felfogással versenyez majd
Fotó: Reuters
Kőkeményen és határozottan - Barta Nóra a döntőben is hasonló felfogással versenyez majd

Mestermunka! Barta Nóra a három méteres műugrás középdöntőjében – ígéretéhez híven – pontosabb, összeszedettebb ugrássort produkált, amely elég is volt a tizenkét fős döntőbe jutáshoz.

A BVSC versenyzője a 11. helyen zárt, a pontozóbírók pedig 318.15-re értékelték teljesítményét. Az egyes ugrásokra kapott pontszámai sorrendben: 60.75, 63.00, 61.50, 71.40 és 61.50.

„Rettenetesen fegyelmezetten versenyzett Nóri – nagyon ott volt fejben. Nem hibázott, végig szépen ugrott. Az utolsó előtti sorozat végén a tizenharmadik helyezettel szemben jelentős előnyre tett szert, ezért csak egy pontos befejező ugrást kértem tőle. Megkaptam” – mondta Ligárt Balázs, aki jó edzőhöz méltóan azért így is levegő után kapkodott a verseny végeztével, pedig szombaton Barta nem volt olyan kegyetlen szurkolóival, mint a selejtezőben, ahol egészen az utolsó pillanatokig izgulni kellett.

„Tudtam, arra van szükség, hogy határozott és pontos legyek, és ezt végre is hajtottam. Tegnapról mára sikerült maximálisan kipihennem magam, tizenkét és fél órát aludtam – nagyon elfáradtam a selejtező után” – mondta a verseny után Barta.

Műugrónk azt is hozzátette, az ugrások között izgult, de amint felállt a deszkára, megfelelő lelkiállapotba került, és érezte, hogy jól sikerül majd az ugrássor.

Hatalmas meglepetés, hogy a két német induló, Ditte Kotzian és Katja Dieckow sem jutott tovább, és kiesett Athén toronyugró olimpiai bajnoka, az ausztrál Chantelle Newbery is.

Ligárt hangsúlyozta, Barta nagy tettet hajtott végre azzal, hogy beverekedte magát a fináléba, mert végignézve a versenyzők névsorán, láthatjuk, hogy csak a nagy műugrónemzetek képviseltetik magukat a döntőben.

Mester és tanítvány is emlegette, a vasárnapi teljesen más verseny lesz, ami nem csak azért igaz, mert az új szabály értelmében az ugrók nem viszik tovább a selejtezőben és a középdöntőben kapott pontszámaikat, hanem mert ilyenkor a bírók keze is jobban elsül.

„A döntőben mindig egy kicsit magasabb pontokat adnak a pontozók, hiszen a sportág ekkor reprezentál, ez az az esemény, amelyet a legtöbben néznek, és mindent megtesznek, hogy vonzóbbá tegyék a sportágat” – magyarázta Barta edzője.

A vasárnap magyar idő szerint 14.30-kor kezdődő döntőben ismét versenyzőnk „gyengébb” programját láthatjuk, de Barta elárulta, jövőre már a nehezebb ugrássorral versenyez.

„A vasárnapi döntőben ugyanilyen tiszta fejjel megpróbálok még jobban, kicsit még pontosabban ugrani, hogy száz százalékban kijöjjön, ami bennem van. Hogy ez mire lesz elég, nem tudom, de fő célomat, a döntőbe jutást teljesítettem, úgyhogy a finálé jutalomjáték lesz; egy teljesen más verseny” – fogadkozott a BVSC versenyzője. S mint tudjuk, ő szavahihető ember.

3 MÉTERES MŰUGRÁS

KÖZÉPDÖNTŐ
1. Kuo Csing-csing (Kína) 398.55
2. Julija Pakalina (Oroszország) 383.50
3. Vu Min-Hszia (Kína) 345.30
4. Nancilea Foster (Egyesült Államok) 338.90
5. Tania Cagnotto (Olaszország) 332.40
6. Olena Fedorova (Ukrajna) 329.10
7. Christina Loukas (Egyesült Államok) 329.00
8. Sharleen Stratton (Ausztrália) 325.90
9. Anna Lindberg (Svédország) 324.70
10. Blythe Hartley (Kanada) 324.60
11. Barta Nóra (Magyarország)
12. Laura Sanchez (Mexikó) 314.40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik