Tyson Gay ígéri, soha nem keveredik majd doppingügybe

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2008.02.04. 15:46
Tyson Gay, a férfi 100 és 200 méteres síkfutás világbajnoka, kijelentette, hogy ő soha nem keveredik majd doppingügybe és egyetlen mintája sem lesz pozitív pályafutása során. A kiváló sprinter az idei pekingi olimpián is be szeretné gyűjteni mindkét vágtaszám aranyérmét, ezzel a nem mindennapi tettel akarja elterelni a figyelmet a sportágat az utóbbi években körüllengő doppingügyekről.
Tyson Gay (középen) itt már világbajnok 100 méteren Oszakában
Tyson Gay (középen) itt már világbajnok 100 méteren Oszakában
Tyson Gay (középen) itt már világbajnok 100 méteren Oszakában
Tyson Gay (középen) itt már világbajnok 100 méteren Oszakában

"Kész vagyok a győzelemre, az esetleges sikerem segíteni fog majd abban, hogy az emberek a sportág jó oldalát lássák, ne csak a rosszat - mondta a 25 éves sztár. - Száz százalékig garantálom, hogy én nem keveredek kétes ügyekbe. A doppingolást egy ideig lehet takargatni, de egyszer minden kiderül, s aki vétkezett, lebukik."

A tavalyi világbajnokságon többek között a világcsúcstartó Asafa Powellt is legyőző Gay nagyon várja már a rekorder elleni újabb csatáit, mert szerinte jamaicai riválisa idén erősebb lesz mentálisan, mint tavaly Japánban volt.

"Biztos vagyok benne, hogy a szeptemberi 9.74 mp-es csúcsa nagyon jót tett neki, pszichésen erősebb lesz, ami csak még érdekesebbé teszi majd versengésünket - folytatta az amerikai, aki a győzelmet többre tartja a rekordoknál. - Az aranyérem sokkal fontosabb a világcsúcsnál. Tavaly a vb-győzelem csodálatos érzés volt, nem szeretném Pekingben megtudni, milyen leszorulni a dobogó tetejéről."

Gay egyébként Maurice Greene és Justin Gatlin után a harmadik atléta, aki 100 méteren és 200-on is diadalmaskodni tudott világbajnokságon.

Olimpián legutóbb honfitársa, Carl Lewis tudta megnyerni a 100-at és a 200-at is a férfiaknál, még 1984-ben.

A 25 éves sprintert 2007-ben a nemzetközi szövetség (IAAF) és a Track and Field News magazin is az év atlétájának választotta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik