Öttusa: Barcelona mellett edzőtáboroznak a magyarok

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 07:48
A sportág magyar klasszisai is belevetették magukat a közös munkába, a válogatott Barcelona mellett, San Cugatban vesz részt egy kéthetes edzőtáborozáson. A versenyzők az idén hatalmas terhelésnek lesznek kitéve, hiszen az olimpia előtt több mint két hónappal Budapesten rendezik a világbajnokságot, az ötkarikás kvalifikáció záróversenyét.
Mirkó István (archív)
Mirkó István (archív)

Azt pedig nagyon jól tudják szurkolók és versenyzők generációi , hogy mit jelent egy magyar rendezésű vb, hogy csak a legutóbbit, az 1999-es margitszigeti pentatlonőrületet említsük.

A hölgyek a Vörös Zsuzsanna (képünkön) mellett még kiadó másik rajthelyért indulnak harcba, a négy kvótás férfi (Horváth Viktor, Balogh Gábor, Tibolya Péter és Németh Róbert) és a még esetleg újabb jogot szerző versenyzők pedig házibajnokságot vívnak majd az ötkarikás indulásért (a nőknél és a férfiaknál is két-két versenyző lehet ott országonként Pekingben), de először a májusi budapesti vb- és a júliusi moszkvai Ebkeretbe kerülésért zajlik majd a küzdelem. Erre a kvótásoknak és a többieknek egyaránt fejenként két-két tavaszi Világkupa-versenyen lesz lehetőségük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik