Olimpia 2016: a NOB-hoz Tokió pályázata érkezett meg először

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2008.01.10. 23:19
Elsőként Tokió adta le a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) pályázatát a 2016-os nyári játékok rendezésre. A japán főváros képviselői csütörtökön Lausanne-ban nyújtották át rendezési terveikkel kapcsolatos anyagukat a NOB képviselőinek.
A vaskos dokumentum az olimpia rendezéssel kapcsolatos valamennyi fontos információt tartalmazza, így a leendő létesítményekről, a biztonsági kérdésekről, a vendégek szállításáról és elhelyezéséről, illetve a játékok finanszírozásáról is pontos terveket tartalmaz.

A pályázati munkák leadására jövő hétfőig van lehetőségük a kandidálóknak. A tavaly szeptemberi előjelentkezések alapján Tokió mellett Chicago (Egyesült Államok), Rio de Janeiro (Brazília), Madrid (Spanyolország), Prága (Csehország), Doha (Katar) és Baku (Azerbajdzsán) adja majd le anyagát.

Azt már tudni lehet, hogy az amerikai nagyváros szervezői szerdán postázták munkájukat, míg Rio de Janeiro képviselői pénteken, a madridiak pedig hétfőn személyesen adják azt le. Várhatóan a másik három jelentkező is a határidő előtt eljuttatja a pályamunkáját a NOB-hoz.

A NOB a beérkező anyagok áttanulmányozása után júniusban 3-5 szereplősre szűkíti a mezőnyt, majd 2009 májusában-júniusában tekinti meg a helyszíneket. A 2016-os házigazdáról 2009 októberében, Koppenhágában születik döntés.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik