Leszorultak női tőrözőink a dobogóról Szentpéterváron

Vágólapra másolva!
2007.10.07. 16:22
Negyedik helyen végzett női tőrválogatottunk a szentpétervári vívó-világbajnokságon. A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Újlaky Virginie összetételű együttes legyőzte Ausztriát és Németországot, az orosz és japán együttes azonban már nagy falatnak bizonyult

Az első körben nem kellett pályára lépnie a magyar csapatnak, a legjobb 16 között pedig Ausztria legjobbjai vártak a mieinkre. A papírforma sima magyar sikert ígért, és nem is kellett csalódnunk.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Újlaky Virginie összeállítású csapat 39-24-re nyert. Mohamed plusz tízes, Újlaky plusz hatos találatarányt ért el.

A német csapat ellen már jobban megszenvedtek Knapekék. Pedig jól kezdett a magyar csapat, 8-4-re is vezetett, ám utána fordult a kocka, fordítottak a németek. Újlaky 22-14-es hátránynál lépett pástra, és két találatnyit faragott a hátrányból. Utána Mohamed kiváló vívással hozta össze a lehetetlent, és kiegyenlített.

Hosszabbítás következett, és hiába volt kedvezményezett Anja Schache, 11 másodperccel a vége előtt Mohamed megszerezte a döntő találatot.

A döntőbejutás sajnos már nem sikerült. Az orosz csapat ellen Mohamed hiába vezetett 2-0-ra is Lamonova ellen, az ellenfél egyenlített, és utána végig az oroszok voltak előnyben.

Mohamed az utolsó kör előtt visszahozta ugyan a reményt, de hiába verte meg Csanyajevát, és kerültek a mieink két tus közelségbe, Lamonova legyőzte Újlakyt, és eldöntötte a párharcot.

A bronzmeccsen sem sikerült a győzelem. A japánok ellen szoros meccset vívtak a mieink, de az ázsiaiak végül két ponttal diadalmaskodtak.

Bernát Zoltán szövetségi kapitány úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy a négy közé kerülést remek teljesítménynek tartja, és ez 99 százalék, hogy olimpiai kvótát hozott a csapatnak.

NŐI TŐR

a 3. helyért:
Japán-Magyarország 33-31
elődöntő:
Lengyelország-Japán 27-21
Oroszország-Magyarország 29-23
Negyeddöntő:
Japán-Olaszország 17-16
Lengyelország-Kína 45-42
Magyarország-Németország 31-30
Oroszország-Románia 39-16
A 16 között:
Magyarország-Ausztria 39-24
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik