Vívó-vb, Szentpétervár: a 9-16. helyért vív a női kardcsapat is

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2007.10.05. 11:46
Gyorsan véget ért a magyarok számára az érdemi versenyzés pénteken: a férfi tőrözők után a női kardozók is kikaptak a 16 között, vagyis a folytatásban a 9-16. hely valamelyikéért vívnak a szentpétervári világbajnokságon.
A Nagy Orsolya (képünkön), Sznopek Gabriella, Pető Réka, Benkó Réka összeállítású együttes a 18 válogatottat felvonultató mezőny hiányos 32-es tábláján nem vívott, a 16 között, az olaszok ellen kezdte meg szereplését.

A magyarok a kilenc asszóból ötöt elvesztettek, hármat nyertek meg, egyet pedig döntetlenre hoztak, ami önmagában még nem lett volna baj, ha a győzelmek nagy különbségűek lettek volna, a vereségek viszont kicsik. Csakhogy 2, 3, 5 tussal kaptak ki a magyarok, miközben minimális különbségekkel nyertek.

Mind a négy csapattag pástra lépett Nagy Orsolyát a végén Benkó váltotta, ő volt az egyetlen, aki nem mínusszal zárt. Nagy és Sznopek találati aránya mínusz 4, Petőé mínusz 3, Benkóé 0 volt.

A világbajnokság előtti hazai sajtótájékoztatón Nébald György szövetségi kapitány azt mondta, a négy között kell végezni ahhoz, hogy a csapatnak reális esélye legyen az olimpiai részvétel kiharcolására.

Így viszont valószínűleg - bár a számolás a vb-pontokkal még ezután történik - maradt az egyéni kvalifikáció lehetősége, melyre leginkább Nagy Orsolyának van esélye. A kvalifikációs időszak március végéig tart.

SZENTPÉTERVÁR, VILÁGBAJNOKSÁG, NŐI KARD, CSAPAT:

A 16 KÖZÖTT:
Olaszország-Magyarország 45-34
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik